Franse producten bij de Franse Slager

Franse slager_Alain Bernard_Vlees+ 1-2019

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager.

De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken bij een slagerij. In Nederland werkte hij in eerste instantie in een horecakeuken maar maakte snel de overstap naar de slagerij toen de vleesleverancier van het restaurant op zoek was naar een nieuwe medewerker. 

Een eigen slagerij zat niet de planning, dat overkwam hem min of meer. "De eigenaar was een tweede zaak begonnen en liet zich bijna niet meer zien", vertelt Alain. "Na vier jaar dacht ik dat ik er dan ook maar beter kon doen wat ik zelf wilde.”

Franse producten

Hij begon met het toevoegen van Franse producten zoals Franse knakworst en breidde dit assortiment langzaam uit. “Ik luisterde goed naar de wensen van de klanten en paste het assortiment aan. Eigenlijk was het heel simpel”, aldus Alain.

Inmiddels bestaat zo'n 20 tot 30 procent van het assortiment uit Franse producten. De Nederlandse producten vormen zo'n 60 procent van de omzet. Tot de topproducten horen onder andere de huisgemaakte worsten, zeven soorten patés, ganzenlever en rillettes. De meeste huisgemaakte producten zijn Frans.

Alains klantenkring bestaat uit expats, mensen uit de straat, echte kookliefhebbers uit de hele stad én mensen van buiten voor wie de Franse Slager een vaste stopplaats is. ”Als een klant op vakantie is, weten wij dat”, illustreert hij de regelmaat waarmee de clientèle zijn zaak aandoet.

Meer weten over Alain Bernard en de Franse Slager? Lees dan het complete magazine in Vlees+, editie 1-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Foto: Theo Haerkens

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Top 10 beste slagers volgens Telefoonboek.nl

Top 10 beste slagers volgens Telefoonboek.nl

Volgens onderzoek van de Universiteit van Wageningen eten we gemiddeld 39 kilo vlees per persoon per jaar. Dit kun je in de supermarkt halen, maar het lekkerste vlees koop je nog altijd bij de slager. Maar bij slager haal je het beste vlees? Telefoonboek.nl onderzocht welke slagers de beste beoordelingen krijgen en zette de top tien op een rijtje. Beoordelingen...

Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel startte in 2014 met zijn slagerij in winkelcentrum Lindenburg aan de rand van Roosendaal. In vier jaar tijd wist de slager zijn omzet ruimschoots te verdubbelden. Het leveren van kwaliteit en aandacht voor de klant speelde hierbij een belangrijke rol. Topslager Peter van Berkel De slagerij van Van Berkel is aangesloten...

Op zoek naar de Leukste Slagerij van Nederland

Op zoek naar de Leukste Slagerij van Nederland

De organisatie van de Slavakto gaat dit jaar op zoek naar de ‘Leukste Slagerij van Nederland’. Naast de vertrouwde vakwedstrijden, is er dit jaar een nieuwe verkiezing waarbij de slagerij en het team van medewerkers centraal staan. Alle slagerijen kunnen zich nog tot en met 13 september inschrijven. Leukste Slagerij 2018 De verkiezing...