Franse producten bij de Franse Slager

Franse slager_Alain Bernard_Vlees+ 1-2019

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager.

De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken bij een slagerij. In Nederland werkte hij in eerste instantie in een horecakeuken maar maakte snel de overstap naar de slagerij toen de vleesleverancier van het restaurant op zoek was naar een nieuwe medewerker. 

Een eigen slagerij zat niet de planning, dat overkwam hem min of meer. "De eigenaar was een tweede zaak begonnen en liet zich bijna niet meer zien", vertelt Alain. "Na vier jaar dacht ik dat ik er dan ook maar beter kon doen wat ik zelf wilde.”

Franse producten

Hij begon met het toevoegen van Franse producten zoals Franse knakworst en breidde dit assortiment langzaam uit. “Ik luisterde goed naar de wensen van de klanten en paste het assortiment aan. Eigenlijk was het heel simpel”, aldus Alain.

Inmiddels bestaat zo'n 20 tot 30 procent van het assortiment uit Franse producten. De Nederlandse producten vormen zo'n 60 procent van de omzet. Tot de topproducten horen onder andere de huisgemaakte worsten, zeven soorten patés, ganzenlever en rillettes. De meeste huisgemaakte producten zijn Frans.

Alains klantenkring bestaat uit expats, mensen uit de straat, echte kookliefhebbers uit de hele stad én mensen van buiten voor wie de Franse Slager een vaste stopplaats is. ”Als een klant op vakantie is, weten wij dat”, illustreert hij de regelmaat waarmee de clientèle zijn zaak aandoet.

Meer weten over Alain Bernard en de Franse Slager? Lees dan het complete magazine in Vlees+, editie 1-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Foto: Theo Haerkens

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Van Melik Food Groep start met nieuwbouw

Van Melik Food Groep start met nieuwbouw

Van Melik Food Groep is gestart met de nieuwbouw. De directie gaf met de onthulling van een nieuw geveldoek het startsein gegeven voor de nieuwbouw voor de productiefaciliteit Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden. De nieuwbouw moet medio 2019 gereed zijn. Nieuwbouw Van Melik Food Groep Volgens algemeen directeur Charles Sampers is...

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) 16 juli bekend. Als provinciewinnaar maakt de slager kans op de landelijke titel. Slagerij Knol Voor het praktijkgedeelte van hun opleiding...

Kandidaten voor pilot Meesterverkoper gezocht

Kandidaten voor pilot Meesterverkoper gezocht

Na de titel meesterslager komt er ook een persoonlijke titel voor het verkooppersoneel in de slagerij. Zij moeten de titel Meesterverkoper gaan behalen. Binnenkort gaat hiervoor een pilot van start. De werkgroep zoekt hiervoor twee kandidaten. Meesterverkoper Het is de bedoeling dat deze twee kandidaten een of alle onderdelen van het programma 'Meesterverkoper'...