Gansproducten Hollands Wild bij Landwinkels

Per 1 juni zijn de Landwinkels gestart met de verkoop van ganzenproducten van Hollands Wild. Klanten van de Landwinkels kunnen kiezen uit een assortiment van gekonfijte ganzenbouten, ganzenborstfilet, gebraden ganzengehaktballen en snacks. Alle producten zijn gemaakt van Nederlands wild dat door jagers is geoogst en dat door Hollands Wild verwerkt is tot een smakelijk en gezond stukje vlees.

Volgens Hollands Wild is er sprake van een trend, verklaard vanuit de toenemende aandacht van Nederlanders voor de oorsprong van hun voedsel. Mede-eigenaar Dirk-Jan Polak van Hollands Wild: “Nederlanders vinden het belangrijk om te weten wat de bron van hun voedsel is. Transparantie over de oorsprong en het proces wordt steeds belangrijker gevonden. Bij Hollands Wild zijn die lijnen heel kort. Al het wild dat wij verkopen is in Nederland geschoten door opgeleide jagers die werken met respect voor de natuur en de wetgeving. Zij leveren het wild aan bij gekoelde verzamelpunten, waarna wij het laten verwerken tot een smakelijk en gezond stukje vlees. De dieren hebben maximale vrijheid gehad, het voedsel dat zij eten is 100 procent natuurlijk en de transportkilometers voor vervoer zijn minimaal, dat is duurzaamheid ten top! 95 procent van de wildconsumptie in Nederland betreft geïmporteerd of gekweekt wild. Slechts 5 procent is echt wild uit de vrije Nederlandse natuur, zoals Hollands Wild dat levert. Onze missie is om ervoor te zorgen dat dat aandeel steeds groter wordt en de samenwerking met de Landwinkels is daarin een waardevolle stap."

Meest dier- en milieuvriendelijk vlees

In december 2014 publiceerde onderzoeksbureau Natuur & Milieu een onderzoek naar het meest duurzame kerstmenu. Wild geschoten door jagers scoorde maximaal op de punten dier- en milieuvriendelijk en kwam daarmee als beste uit de bus.

Ook Landwinkel - een coöperatie van samenwerkende boeren met zo’n 90 boerderijwinkels - onderschrijft de toenemende aandacht voor streek- en seizoensgebonden producten. "Landwinkel is al jaren actief met de verkoop van streek- en seizoensgebonden producten. Jaar na jaar zien wij de verkoop stijgen. Ons assortiment is in de loop van de jaren dan ook flink uitgebreid. Wild van Nederlandse bodem past prima in dit aanbod. Wij zijn dan ook blij dat wij Hollands Wild als leverancier kunnen toevoegen", zegt Pieterjan Brandsma, directeur coöperatie Landwinkel.

Reactie toevoegen