Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

7 maart 2019

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap.

Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? Minister Carola Schouten maakt donderdag 28 maart in De Basiliek te Veenendaal de winnaar bekend.

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

  • De Maargies Hoeve
    Melkveebedrijf met grote zorgtak op drie locaties in Kallenkotte (Overijssel)
  • Hamletz
    Varkenshouderij/akkerbouw met hun duurzame varkensvleesmerk Hamletz in Beertha (Groningen)
  • Van Geel Chrysanten en Orchideeën
    Plantenkwekerij met toekomstbestendig, flexibel en werken met blije mensen als bedrijfsvoering in Erica (Drenthe)
  • Agro Giethoorn
    Een circulaire onderneming met vier pijlers: akkerbouw, pluimvee, energieproductie en drogen van restproducten in Giethoorn (Overijssel)
  • P.N. Slagter
    Vollegrondsgroente teler van 140 ha bloemkool en eigen verkoop in Andijk (Noord Holland)

De uiteindelijke winnaar krijgt de titel 'Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019' en een geldbedrag van €12.500,–. Op 28 maart wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Hiervoor kan gestemd worden tot en met 27 maart via www.agrarischondernemer.nl/stemmen.

De Verkiezing
De verkiezing 'Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019' is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, ForFarmers, NVM en Hardeman Veenendaal. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan. 

Altijd op de hoogte blijven?