Gilde wil Enkco overnemen

1 juni 2015

Gilde Buy Out wil Enkco Holding in Holten overnemen. De producent van vleesproducten en vleesvervangers en het private equity fonds hebben dat gemeld aan de Autoriteit Consument en Markt.

De melding is gedaan op 8 mei. De ACM heeft vier weken de tijd om te onderzoeken of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. Indien nodig kan die periode verlengd worden.

Vivera

Enkco produceert zowel diepgevroren als koelverse vleesproducten en vleesvervangers. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van lokale grondstoffen, bijvoorbeeld de lupine voor de vleesvervangers, die worden verkocht onder de merknaam Vivera. Op de Horecava, in januari 2015, introduceerde het bedrijf de lupineburger, een hybride product met lupine en rundvlees.

Gilde investeert in middelgrote ondernemingen in Europa in verschillende sectoren, met name in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Gilde participeert onder andere in de Duitse diepvriesfabrikant Eismann en in Plukon Food Group. In januari werd bekend dat Gilde van Plukon, onder meer bekend van Friki, af wil.

Altijd op de hoogte blijven?