Gildeslager De Waard viert 125-jarig bestaan

16 mei 2019

Begin mei vierde gildeslager De Waard zijn 125-jarig bestaan. In 1894 begon de overgrootvader van de huidige eigenaar, Bram de Waard, zijn slagerij in Yerseke. Al vier generaties wordt het bedrijf van vader op zoon doorgegeven.

Overgrootvader De Waard startte zijn slagerij in de hoogtijdagen van Yerseke, tijdens de bloei van de oester-en mosselhandel in het dorp. In de afgelopen 125 jaar verdwenen er veel lokale winkeliers uit het dorp. Slagerij De Waard is echter nog steeds een vaste waarde in het straatbeeld. Slager Bram wil  graag bescheiden blijven en noemt het jubileum geen ‘succes’. Hij benadrukt vooral de continuïteit in zijn winkel. Nog steeds staat ambachtelijkheid hoog in het vaandel. Bram: “Nog steeds slacht ik elke week een rund en een aantal varkens. Op die manier houd ik altijd controle over de kwaliteit van het vlees.” Vervolgens maakt hij hier zelf worsten en vleeswaren van. Bijna alle producten die hij verkoopt, maakt hij zelf.  Hij is dan ook trots lid van het Worstmakersgilde.

Bram prijst zich gelukkig met een trouwe kring van vaste klanten, die de kwaliteit van zijn producten kunnen waarderen: “We hebben het jubileum gevierd met een receptie, waar we onze klanten voor hebben uitgenodigd. Ook hebben we de afgelopen weken prijstrekkingen georganiseerd, waarbij we aan de hand van kassabonnen mooie producten, zoals rollades, hebben verloot.”

Het jubileum betekent niet dat De Waard op de lauweren gaat rusten: om te blijven moderniseren zijn er plannen om een zelfstandig slachthuis te bouwen.

Altijd op de hoogte blijven?