Vleeshandel opent eigen slagerij voor particulieren

Het Rijpermes

De familie Wals opende in april hun winkel Het Rijpermes in het Noordhollandse De Rijp. De familie is ook de eigenaar van Vleeshandel Topkip en Slagerij Rookwerk. Zij leveren vooral vlees aan groothandels, poeliers en slagers. Particulieren kunnen nu terecht in het Rijpermes. Zij verkopen vers vlees wat gisteren geslacht is.

Het Rijpermes

Volgens Clint Wals is het vlees dat zij verkopen goedkoper dan in de supermarkt. Dit komt omdat alleen hun eigen bedrijven tussen slacht huis en consument zitten en geen handelaren. Ook is het vlees verser. "Wat we zaterdag verkopen, is vrijdag geslacht. Bij de supermarkt zit daar minstens een dag langer tussen" aldus Wals.

De winkel is gelegen op het bedrijventerrein naast Slagerij Rookwerk. Momenteel is de winkel een dag in de week geopend, maar in de toekomst wil de familie Wals het aantal verkoopdagen uitbreiden. Sinds de opening op 8 april verkoopt de familie wekelijks zo'n 400 kilo vlees.

Slagerij Rookwerk

Een deel van de producten komt van Slagerij Rookwerk. Sinds 2006 is Rookwerk gespecialiseerd in het ambachtelijk bereiden van gerookte en gebraden vleesproducten. Rookwerk is regionaal marktleider en bedient voornamelijk groothandels, poeliers en slagers. Wekelijks zet de slagerij zo'n 7500 kilo vlees af

Vleeshandel Topkip

Vleeshandel Topkip heeft zo'n twintig jaar ervaring in de kippenbranche. Topkip koopt vlees bij een stuk of tien verschillende slachthuizen. Topkip verkoopt het vlees dat rauw afgezet kan worden. Vlees dat gegaard of gerookt moet worden verkoopt Topkip aan de eigen slagerij Rookwerk. Topkip zet wekenlijk 10.000 kilo vlees af.

Kipsate

Volgens Wals onderscheidt het bedrijf zich door de kipsaté. Snackbarketen Febo is een van de afnemers van deze kipsaté. Daarnaast nemen ze kipkrokantjes en kippenvleugels af. Wals: "We leveren ze rauw en ongemarineerd aan, waarna Febo ze zelf bewerken"

Reactie toevoegen