Goedkeuring voor promotieprogramma Trusted Pork

pork-sausage-1471045

Het programma Trusted Pork van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is door de Europese Commissie goedgekeurd voor de promotie van landbouwproducten. Trusted Pork betreft een driejarig programma voor de promotie van varkensvleesproducten in China, Japan, Taiwan, Vietnam en de Filipijnen. De Europese bijdrage bedraag 2 miljoen euro.

Enige uit Nederland

In totaal zijn 60 nieuwe programma's voor de promotie van landbouwproducten uit de EU op EU- en niet-EU-markten goedgekeurd. De totale bijdrage bedraagt 94 miljoen euro. Trusted Pork is het enige programma uit Nederland.

Breed scala

Er is in totaal voor 199 programma's steun aangevraagd. De 60 geselecteerde programma's bestrijken een breed scala aan productcategorieën, met name die zijn getroffen door de recente markt moeilijkheden, zoals zuivelproducten, vlees en verse/verwerkte groenten en fruit. Van de 60 geselecteerde programma's zijn er 24 gericht op de interne markt en 36 op derde landen en regio's, waaronder China, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Oost-Azië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en Australië.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Chinezen eten minder varkensvlees

Chinezen eten minder varkensvlees

Vergeleken met een jaar geleden zijn de Chinezen 10 tot 15% minder varkensvlees gaan eten. Dat schat de Rabobank in een update over de Chinese varkenssector.

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Deze keer koos Jan Nederhoed ervoor om aan het werk te gaan met een varkensmiddel. Middels zijn prijstechnisch interessant, hij betaalde er € 2,95 per kilogram voor. En een slager kan er leuke dingen mee doen!

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Dalende consumptie en wereldwijde concurrentie bedreigen de Nederlandse varkenssector. Met bulkproductie gaat de sector het niet redden. Dat zegt Ronald Lotgerink, CEO van varkensslachter Vion Food Group. Hij deed zijn uitspraken op 27 mei in Arnhem tijdens een bijeenkomst over varkensgenetica.