Goedkeuring voor promotieprogramma Trusted Pork

pork-sausage-1471045

Het programma Trusted Pork van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is door de Europese Commissie goedgekeurd voor de promotie van landbouwproducten. Trusted Pork betreft een driejarig programma voor de promotie van varkensvleesproducten in China, Japan, Taiwan, Vietnam en de Filipijnen. De Europese bijdrage bedraag 2 miljoen euro.

Enige uit Nederland

In totaal zijn 60 nieuwe programma's voor de promotie van landbouwproducten uit de EU op EU- en niet-EU-markten goedgekeurd. De totale bijdrage bedraagt 94 miljoen euro. Trusted Pork is het enige programma uit Nederland.

Breed scala

Er is in totaal voor 199 programma's steun aangevraagd. De 60 geselecteerde programma's bestrijken een breed scala aan productcategorieën, met name die zijn getroffen door de recente markt moeilijkheden, zoals zuivelproducten, vlees en verse/verwerkte groenten en fruit. Van de 60 geselecteerde programma's zijn er 24 gericht op de interne markt en 36 op derde landen en regio's, waaronder China, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Oost-Azië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en Australië.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.

Varkenspest niet onder controle

Varkenspest niet onder controle

De 'grootste uitbraak van een dierziekte ooit' breidt zich nog steeds verder uit. Zowel in Azië als in Europa is de Afrikaanse varkenspest vooralsnog niet onder controle.

Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...