Goedkeuring voor promotieprogramma Trusted Pork

24 november 2016

Het programma Trusted Pork van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is door de Europese Commissie goedgekeurd voor de promotie van landbouwproducten. Trusted Pork betreft een driejarig programma voor de promotie van varkensvleesproducten in China, Japan, Taiwan, Vietnam en de Filipijnen. De Europese bijdrage bedraag 2 miljoen euro.

Enige uit Nederland

In totaal zijn 60 nieuwe programma's voor de promotie van landbouwproducten uit de EU op EU- en niet-EU-markten goedgekeurd. De totale bijdrage bedraagt 94 miljoen euro. Trusted Pork is het enige programma uit Nederland.

Breed scala

Er is in totaal voor 199 programma's steun aangevraagd. De 60 geselecteerde programma's bestrijken een breed scala aan productcategorieën, met name die zijn getroffen door de recente markt moeilijkheden, zoals zuivelproducten, vlees en verse/verwerkte groenten en fruit. Van de 60 geselecteerde programma's zijn er 24 gericht op de interne markt en 36 op derde landen en regio's, waaronder China, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Oost-Azië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en Australië.

Altijd op de hoogte blijven?