Google gaat boodschappen bezorgen

Het laten thuisbezorgen van vers voedsel gebeurt steeds vaker in Nederland. Ook in de VS is het niet ongewoon om de supermarkt aan huis te laten komen. Google ziet er toekomst in: later dit jaar start het bedrijf een proef in twee Amerikaanse steden. Dat bericht RTL Nieuws.

Google wil concurreren met Amazon, dat zelf ook al verse producten bezorgt.

Google Express

De test met Google Express wordt gehouden in onder andere San Francisco. Met de dienst worden nu al verschillende artikelen bezorgd, waaronder ook houdbaar voedsel. Daar komen nu dus verse producten bij.

Google investeert al een tijdje in bezorgdiensten in een poging marktaandeel van concurrent Amazon af te snoepen. Dat heeft een vergelijkbare dienst, AmazonFresh, die in verschillende steden in de VS actief is.

Maaltijdboxen

Ook in Nederland zetten steeds meer bedrijven in op het bezorgen van vers voedsel. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld een bezorgservice, maar er zijn ook verschillende diensten die maaltijdboxen met verse ingrediënten aan huis leveren, zoals Hello Fresh en Beebox, een thuisbezorgservice met verse producten direct van de boer.

Daarnaast komen er ook mogelijkheden voor mensen die niet willen koken, maar weleens iets anders willen dan pizza, sushi of kebab. PostNL en Thuisbezorgd.nl startten vorige maand een proef met het bezorgen van luxe maaltijden in Amsterdam-Zuid.

Reactie toevoegen