Gratis hamburger voor dak- en thuislozen in Amsterdam

19 december 2019
Foto: BurgerBar groep

De BurgerBar groep wil alle dak- en thuislozen in Amsterdam met kerst een gratis burgermaaltijd geven. Hiervoor worden op verschillende locaties van het Leger de Heils in Amsterdam vouchers uitgedeeld. Dak- en thuislozen kunnen met deze vouchers op kerstavond, eerste en tweede kerstdag een hamburger halen.

Oprichter Yuval Alkobi vindt het belangrijk om met zijn burgerrestaurant iets terug doen voor de stad Amsterdam: “We willen graag laten zien dat we in verbinding staan met de gemeenschap. Kerstmis is de tijd van het jaar waarin iedereen voor elkaar klaar staat en mensen iets terug doen voor de omgeving. De perfecte periode om te laten zien dat de BurgerBar ook klaarstaat voor de gemeenschap. Iedereen moet kunnen genieten van een lekkere maaltijd tijdens de kerstdagen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de dak- en thuislozen in Amsterdam een steuntje in de rug te geven. Dit doen we door 500 vouchers voor een gratis burgermaaltijd uit te delen via het Leger des Heils.”

Vorig jaar startte de Burgerbar met het uitdelen van gratis burgers via het Leger des Heils tijdens de kerstdagen. Toen werden er honderd vouchers uitgedeeld op de locatie aan de Warmoesstraat. Vanwege het succes van deze actie, besloot de BurgerBar om dit jaar groter aan te pakken. Daarom worden er in samenwerking met het Leger des Heils in de dagen voor kerst 500 vouchers uitgedeeld bij diverse vestigingen in de stad.

In 2007 opende de eerste BurgerBar in Amsterdam. Inmiddels zijn er zeven BurgerBar-vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort in Bordeaux, Frankrijk. De achtste vestiging opent voorjaar 2020. BurgerBar is ontstaan vanuit het concept van de ‘originele’ hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met Burger Bar de originele hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Hiervoor wordt vers rundvlees gebruikt, van runderrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak zoals Angus en Wagyu.

Altijd op de hoogte blijven?