De Goene Weg lanceert EKO-code voor varkensvlees

EKO Keurmerk

De Groene Weg lanceert per 1 januari 2018 een EKO-code voor haar varkensvleesketen. Met de deze code wil de De Groene Weg de voedselproductie verder verduurzamen. De biologische vleesproducent is de eerste die het vernieuwde EKO-keurmerk in praktijk gaat brengen.

Vernieuwing EKO-keurmerk 

Stichting EKO-keurmerk vernieuwt met ingang van 1 januari 2018 het keurmerk. Zo wil de stichting het keurmerk verder versterken en onderscheidend te maken. Voor alle EKO-licentiehouders betekent dit dat de eisen strenger worden.

In het keurmerk staan de vier principes van de internationale overkoepelende biologische beweging IFOAM centraal. Dit zijn eerlijkheid, zorg, gezondheid en ecologie. Daaromheen liggen twaalf thema's, waaronder dierenwelzijn, innovatie, transparantie en communicatie. Deelnemers aan het EKO-keurmerk kiezen jaarlijks twee duurzame verbeterdoelen. Zo moeten bedrijven ieder jaar duurzamer worden.

De Groene weg

Dit gaat de Groene Weg ook doen. Manager Allard Bakker: “Met de EKO-code geeft De Groene Weg samen met haar leveranciers verregaand invulling aan de twaalf thema-gebieden binnen het EKO-keurmerk. Binnen de EKO-code kan elke De Groene Weg-leverancier zichzelf – via een EKO-code maatlat – op deze gebieden scoren. De Groene Weg gaat de EKO-code maatlat per 1 januari 2018 binnen de leveranciers-vereniging in de praktijk brengen. Vanaf januari kunnen alle leveranciers hun maatlat digitaal via de website invullen.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) is als 'overmacht' erkend door federaal minister van Werk Kris Peeters in België. Sinds de uitbraak in België weren talloze niet-Europese landen de import van Belgisch varkensvlees. Dat heeft tot gevolg dat varkenshouders en vleesverwerkers (slachthuizen) hun activiteiten op een lager pitje zetten.  "Slachthuizen...

Vion wint Hamel Business Award 2018

Vion wint Hamel Business Award 2018

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Al meer dan 20 jaar levert Vion kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. Maiko van der Meer, Chief...

Eigen keurmerk voor wild

Eigen keurmerk voor wild

Peter Klosse, lector gastronomie en voorzitter van stichting in oprichting Keurmerk Echt Wild, maakte 8 oktober bekend dat wild binnenkort een eigen keurmerk krijgt. Dit gebeurde tijdens de Food Professional Day in Wageningen. Deze dag voor professionals uit de horeca stond in het teken van wild. Keurmerk Echt Wild Het keurmerk moet wild vlees...