Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough eiwitfabriek

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld.

De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te breiden tot 50.000 ton per jaar.

De eiwitten van Enough zijn gebaseerd op de Abunda mycoproteïne. Dit eiwit ontstaat door schimmels te fermenteren. Dat doet Enough met behulp van hernieuwbare grondstoffen. De Abunda mycoproteïne is te gebruiken bij de productie van vleesvervangers.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook

Toekomstvisie Vleessector gelanceerd

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een rapport gepubliceerd waarin de toekomstvisie van de Nederlandse vleessector richting 2025 wordt geschetst. De toekomstvisie van COV stelt ambitieuze doelen. In 2025 moet de Nederlandse maatschappij weer trots zijn op de vleessector die wereldwijd vooroploopt op het gebied van duurzame en eerlijke vleesproductie. Het vertrouwen in de sector moet hersteld zijn. De vleessector dient kennis en innovatie te ontwikkelen om zo een cruciale bijdrage te leveren aan de mondiale uitdaging om de groeiende wereldbevolking op duurzame wijze te voeden....