Haan in hamburger van Lidl

Haan

Lidl heeft een primeur: eind oktober liggen daar haanburgers in het schap, meldt de NOS. Tot voor kort werden mannelijke kippen, die geen eieren leggen, als eendagskuiken vergast. Ieder jaar weer 45 miljoen, in Nederland alleen.

Ook haantjes moeten rendabel te fokken zijn, dacht Ruud Zanders uit Venray. Met drie anderen richtte hij Kipster op. Het bedrijf fokt nu hanen in een stal die milieu- en diervriendelijk is. Lidl sloot een vijfjarig contract om de eieren en 'leghaantjes' af te nemen. Het hanenvlees komt als burger in de winkel, omdat hanenvlees stevig is en snel droog of taai wordt. Als haanburger is het gemakkelijker te bereiden.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
STAF: Cijfers True Food Price Coalition kloppen niet

STAF: Cijfers True Food Price Coalition kloppen niet

Stichting Agri Facts (STAF) heeft de True Food Price Coalition op de vingers getikt vanwege een poster over de ‘true price’ van vlees. Volgens de coalitie zou het verminderen van de vleesconsumptie veel milieuwinst opleveren. Volgens Stichting Agri Facts kloppen de berekeningen van deze cijfers niet. Uit de controle van de cijfers...

Koken met 'verloren voedsel'

Koken met 'verloren voedsel'

De koks van het Eindhovense restaurant Meneer Frits gaan koken met 'verloren voedsel' van boeren uit de regio. Op het menu komen onder andere geitenbokjes, leghaantjes, oesterzamvoetjes,  preiloof en tweede categorie groenten te staan. ZLTO benaderde hen hiervoor. Deze organisatie werkt binnen het project Food Heroes al enige tijd aan het vermarkten...

Eerste haanburgers bij de Lidl

Eerste haanburgers bij de Lidl

De eerste 30.000 haanburgers van Kipster liggen vanaf vandaag (19 februari) in het schap bij Lidl. April vorig jaar kondigde het innovatieve legkippenbedrijf samen met de discounter aan dat ze naast Kipster eitjes ook hanenvlees zouden gaan verkopen. De introductie liep alleen meerdere malen vertraging op. De haanburgers worden gemaakt van het vlees...