Hamburgerrestaurant ondersteunt Villa Joep met speciale burger

11 december 2019

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd in samenwerking met Discovery Channel presentator Josh James, gaat naar Villa Joep. Een fonds dat zich inzet voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker. 

MRIJ-vlees

De speciale burger waarvan de helft van de opbrengst naar Villa Joep gaat, is verkrijgbaar tot 1 februari 2020. De burger bestaat uit MRIJ-vlees (Maas-, Rijn-, en IJsselvee) met gesmolten Engelse cheddar, een spiegeleitje, pancetta, avocado, geraspte biet en wortel, gekarameliseerde ui, huisgemaakte mayonaise en een klein beetje BBQ-saus. 

Charity acties

Na het succes van eerdere benefiet-acties van Lombardo’s in Singapore en Amsterdam, bedacht Verdonk om in de decembermaand een actie te lanceren in zijn Amsterdamse restaurant. “Ik word altijd erg geïnspireerd door charity-acties die rondom de feestdagen plaatsvinden en wilde dit jaar zelf ook mijn bijdrage leveren. Ik koos voor Villa Joep omdat er enorm veel geld nodig is voor onderzoek naar de levensbedreigende kinderziekte neuroblastoom”, zegt de chefkok. “Ik draag graag mijn steentje bij door te doen wat ik kan en dat is in dit geval via mijn restaurant. Ik heb Josh James gevraagd samen met ons een hamburger te ontwikkelen, en hierdoor is de stoere Bushman’s burger ontstaan. Deze burger is onder andere te herkennen aan de pijl en boog in de afwerking. Daarmee jaagt Josh immers in Discovery Channel shows zoals First Man Out with Ed Stafford, Dual Survival & Kings of the Wild. Ik hoop dat we met onze speciale Bushman’s burger Villa Joep goed kunnen helpen.”

 

Altijd op de hoogte blijven?