Hamburgers op Amerikaans feestje

Independence Day ambassade USA 4 juli (1)-kl

4 juli was Independence Day voor de Amerikanen en dat werd gevierd in de gloednieuwe Amerikaanse ambassade in Wassenaar. Dit voorjaar werd het pand aan de Lange Voorhout in het centrum van Den Haag verruild voor een prachtig en duurzaam pand in een lommerrijke omgeving. Onder de ruim 700 genodigden was ook Vleesplus. Dit naar aanleiding van goede contacten met het Amerikaanse ministerie van Landbouw, USDA.

Hamburgers

Natuurlijk horen op een Amerikaans feestje hamburgers, donuts, ijs en koffie. Er werden verse hamburgertjes gebakken op een barbecue en op kleine broodjes gelegd en van garnituur voorzien. Uiteraard met ketchup uit flesjes met een speciaal etiket. De burgers waren zo populair dat later in de middag grote ‘standaard’ exemplaren aangerukt werden. Verder waren er oesters van De Oesterij uit Zeeland en een enorme tonijn uit Azië. Onder de vele drankjes was ook de witte wijn van De Kleine Schorre, een wijnhoeve uit Zeeland. De Schouwen-Duiveland 'gris' vond gretig aftrek.

Officieel gedeelte

Op een verjaardag (Amerika vierde zijn 242e verjaardag) wordt gezongen en hoort taart. Beide volksliederen werden ten gehore gebracht, de vlaggen van beide naties gehesen en een enorme verjaardagstaart van 6 lagen werd aangesneden. Bovenop de taart het vignet van Route 66. Geen 242 kaarjes, maar wel een marsepeinen plaquette met de cijfers. De ambassadeur van Amerika in Nederland, Peter Hoekstra hield een toespraak, waarna hij de taart aansneed en iedereen kon delen in de feestvreugde. (foto's: US Embassy)

Reactie toevoegen