Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Bon Vivant_Scharrelvlees

Foto: Natuurlijk Scharrelvlees 

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

De afgelopen jaren was Henk Schellekens interim‐manager bij Bonm Vivant. Onder zijn leiding werd er hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse merken, waaronder Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees. Henk Schellekens (Algemeen Directeur) en Bart Schellekens (Financieel Directeur) hebben nu de handen ineengeslagen om de missie van het bedrijf naar een volgend niveau te brengen. De overname is per 1 juli 2020 afgerond.

Henk Schellekens: “Wij blijven de enige leverancier van gecertificeerd scharrelvlees in Nederland. Na deze overname beheren we de volledige keten, van big tot slager. Bovendien kunnen we met onze kleinschalige slachterij voldoen aan alle specifieke wensen van de slagerijen en horecaondernemers waar wij mee werken.”

Bart Schellekens: “Door de overname kunnen we de plannen voor de groei van de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees verder realiseren. De eerste stappen zijn al gezet. Zo hebben we onlangs een exclusief worstenbroodje gelanceerd, gemaakt van scharrelvlees van het Nederlands Landvarken.”

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken.

Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”