Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Vion_Ronald_Lotgerink_PB Vion

Volgens het duurzaamheidsrapport 2018 van Vion steeg de vleesproducent naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion, vertelt: "Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren."

Het bedrijf neemt volgens Lotgerink actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voert gesprekken met overheden gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Lotgerink is bijzonder trots dat Vion voor het derde jaar op rij is gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW. 

Duurzaamheidsrapport Vion

Vion publiceerde 4 april het maatschappelijk verantwoord ondernemen rapport 2018 (MVO). Het rapport gaat via interviews dieper in op de voedingswaarde van vlees voor onder andere topsporters, zoals wielrenner Tom Dumoulin, die zes keer per dag 25 gram proteïne tot zich neemt. Minister Carola Schouten benadrukt het belang van onze boeren als basis van onze voedingssystemen in onze maatschappij.

Afgelopen jaar werd Vion in Duitsland als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn. Dit jaar investeert Vion € 35 miljoen in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion overweegt vegetarische producten

Vion overweegt vegetarische producten

Vion, één van de grootste vleesproducenten van Europa, overweegt ook vleesvervangers op de Nederlandse markt te brengen. Dat bevestigen bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink en financieel directeur John Morssink van Vion in Het Financieele Dagblad.

Vion presenteert jaarverslag 2018

Vion presenteert jaarverslag 2018

Vion presenteert vandaag, 28 maart, het jaarverslag. In 2018 rondde Vion het vierjarige businessplan af om te investeren in de productie footprint en deze te moderniseren in de thuismarkten in Duitsland en Nederland.

Bionext start crowdfunding voor mobiele slachterij

Bionext start crowdfunding voor mobiele slachterij

Bionext en Innohow zijn een crowdfunding gestart voor een mobiele slachterij. Hiermee kunnen biologische varkensboeren binnenkort hun dieren op eigen erf slachten. Dat scheelt veel stress voor de dieren, omdat zij niet op transport hoeven. De mobiele slachterij zou het verschil kunnen maken in het welzijn van de dieren. Biologisch gehouden...