Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Vion_Ronald_Lotgerink_PB Vion

Volgens het duurzaamheidsrapport 2018 van Vion steeg de vleesproducent naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion, vertelt: "Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren."

Het bedrijf neemt volgens Lotgerink actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voert gesprekken met overheden gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Lotgerink is bijzonder trots dat Vion voor het derde jaar op rij is gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW. 

Duurzaamheidsrapport Vion

Vion publiceerde 4 april het maatschappelijk verantwoord ondernemen rapport 2018 (MVO). Het rapport gaat via interviews dieper in op de voedingswaarde van vlees voor onder andere topsporters, zoals wielrenner Tom Dumoulin, die zes keer per dag 25 gram proteïne tot zich neemt. Minister Carola Schouten benadrukt het belang van onze boeren als basis van onze voedingssystemen in onze maatschappij.

Afgelopen jaar werd Vion in Duitsland als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn. Dit jaar investeert Vion € 35 miljoen in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Nog steeds komt paardenvlees Europa binnen van paarden die in Uruguay, Argentinië en Canada mishandeld en verwaarloosd zijn. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door 13 dierenbeschermingsorganisaties, waaronder het Nederlandse Dier&Recht en het Belgische GAIA.

Wat voor versondernemer ben jij?

Wat voor versondernemer ben jij?

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Dalende consumptie en wereldwijde concurrentie bedreigen de Nederlandse varkenssector. Met bulkproductie gaat de sector het niet redden. Dat zegt Ronald Lotgerink, CEO van varkensslachter Vion Food Group. Hij deed zijn uitspraken op 27 mei in Arnhem tijdens een bijeenkomst over varkensgenetica.