Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Keurslagerij Bas Ultee_VLE 2-2019

Slager Bas Ultee van Keurslagerij Ultee uit Oudewater begon onlangs weer met het deelnemen aan vakwedstrijden. En met succes. Tijdens de Slavakto werd hij uitgeroepen tot de beste slager van de provincie Utrecht. En in februari ontving hij een eervolle vermelding bij de Grote Grillworsttest. "Met onze producten maken wij het onderscheid én kunnen wij dat onderscheid blijven waarborgen”, aldus Bas.

Bas werkte al op jonge leeftijd mee in de slagerij van zijn ouders en nam later het stokje over. Destijds slachtte de slager zelf, maar sinds 2002 mag dat niet meer. Bas mist het slachten. “Wanneer je zelf slacht, sta je dichter op het product en kun je met meer liefde werken. Tegenwoordig betrek ik runderen van mijn neef, die ze een paar kilometer verderop heeft lopen."

De slagerij heeft nog wel de eigen worstenmakerij, waar vrijwel alle vleeswaren en worsten naar eigen recept worden gemaakt. “Ik kan er veel creativiteit in kwijt en het geeft zowel onze winkel als ons assortiment een eigen identiteit”, vertelt Bas. 

Eigen verhaal

Volgens Bas is de worstenmakerij een belangrijke pijler voor zijn zaak. Dat geldt ook voor het assortiment maaltijden, hapjes, buffetten en barbecues. Bas: "Ons vak is steeds culinairder geworden en het assortiment van de slager heeft een enorme vlucht genomen. Juist met dat uitgebreidere assortiment kun je je verhaal vertellen en bijvoorbeeld je liefde voor dieren en voor het werken met vlees uitdragen. Je product en je mensen komen hierdoor immers ook buiten de winkel. Zo krijgt je eigen verhaal een steeds groter bereik.”

Meer weten over slager Bas Ultee en Keurslagerij Ultee uit Oudewater? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land in Vlees+ 2-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

Foto: Menno Ringnalda

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

Hier een impressie van de winkel van Topslager Rudolf Alblas uit Zoetermeer. In Vlees+ 7-2019 verschijnt een uitgebreide reportage van deze slagerij. Dit nummer verschijnt 29 november. Nieuwsgierig geworden? Sluit dan nu een abonnement af!