Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Keurslagerij Bas Ultee_VLE 2-2019

Slager Bas Ultee van Keurslagerij Ultee uit Oudewater begon onlangs weer met het deelnemen aan vakwedstrijden. En met succes. Tijdens de Slavakto werd hij uitgeroepen tot de beste slager van de provincie Utrecht. En in februari ontving hij een eervolle vermelding bij de Grote Grillworsttest. "Met onze producten maken wij het onderscheid én kunnen wij dat onderscheid blijven waarborgen”, aldus Bas.

Bas werkte al op jonge leeftijd mee in de slagerij van zijn ouders en nam later het stokje over. Destijds slachtte de slager zelf, maar sinds 2002 mag dat niet meer. Bas mist het slachten. “Wanneer je zelf slacht, sta je dichter op het product en kun je met meer liefde werken. Tegenwoordig betrek ik runderen van mijn neef, die ze een paar kilometer verderop heeft lopen."

De slagerij heeft nog wel de eigen worstenmakerij, waar vrijwel alle vleeswaren en worsten naar eigen recept worden gemaakt. “Ik kan er veel creativiteit in kwijt en het geeft zowel onze winkel als ons assortiment een eigen identiteit”, vertelt Bas. 

Eigen verhaal

Volgens Bas is de worstenmakerij een belangrijke pijler voor zijn zaak. Dat geldt ook voor het assortiment maaltijden, hapjes, buffetten en barbecues. Bas: "Ons vak is steeds culinairder geworden en het assortiment van de slager heeft een enorme vlucht genomen. Juist met dat uitgebreidere assortiment kun je je verhaal vertellen en bijvoorbeeld je liefde voor dieren en voor het werken met vlees uitdragen. Je product en je mensen komen hierdoor immers ook buiten de winkel. Zo krijgt je eigen verhaal een steeds groter bereik.”

Meer weten over slager Bas Ultee en Keurslagerij Ultee uit Oudewater? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land in Vlees+ 2-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

Foto: Menno Ringnalda

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

1 april ging de vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform, VIP 2019, van start. Bezoekers trokken in de drie hallen van Expo Houten langs de vele exposanten, het BBQ-plein, de Markt van de Toekomst en bezochten de verschillende workshops.

Aan de slag met trends

Aan de slag met trends

"De enige zekerheid is verandering." Dat zegt Carin Frijters, auteur van het boek 'Prikkel de koopknop’, over de huidige staat waarin de wereld – en daarmee consumenten en retailers – zich bevindt. Zij geeft tijdens het VIP-event 2019 twee lezingen.

Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Nederland heeft er weer drie Branche-erkende Meesterslagers bij. Op 18 maart kregen Arno de Best, Herman ter Weele en Johan van Uden de bijbehorende oorkonde en speldje uitgereikt door de voorzitter van de Commissie Meesterproef, Ad Bergwerff. Deze roemde de vaardigheden van de drie slagers, elk specialist op hun eigen vakgebied. “Arno is een...