Het Worstmakersgilde en Uw Slager gaan samenwerken

26 januari 2021 Redactie Vlees
Foto's: Worstmakersgilde

Het Worstmakersgilde en Uw Slager gaan nauw samenwerken. Het samengaan van beide organisaties biedt alle aangesloten ondernemers aanvullende mogelijkheden op het gebied van lokale presentatie en vakinhoudelijke kennis.

Het Worstmakersgilde is vanuit haar historie sterk in vaktechnische bijeenkomsten en productkeuringen met bijbehorende titels, terwijl Uw Slager dat is op marketinggebied. "Naast de voor ons kenmerkende persoonlijke benadering en inspirerende activiteiten is daar een focus op webshops en sociale media bijgekomen", legt Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager uit. "Toen wij in contact kwamen met Marianne Strijbos van het Worstmakersgilde, bleek al snel dat onze kernwaarden overeenkomen en onze organisaties elkaar kunnen versterken."

Na veel overleg en het maken van goede onderlinge afspraken besloten de organisaties tot een nauwe samenwerking. "Als Worstmakersgilde hebben we ons ten doel gesteld om de opgebouwde vakkennis binnen onze organisatie te behouden en te delen met zoveel mogelijk slagers", aldus Marianne Strijbos van Het Worstmakersgilde. "Door samen te gaan werken met Uw Slager, maken we onze vakkennis toegankelijker voor nóg meer slagers. Daarmee borgen we ons mooie ambacht voor de toekomst."

Samenwerking

Door de samenwerking kunnen de leden van Het Worstmakersgilde gebruikmaken van een uitgebreider programma en ontstaan er voor deze groep kansen op het gebied van bedrijfspresentatie. De leden van Uw Slager kunnen vanaf 1 februari deelnemen aan productkeuringen, waardoor ze automatisch meedingen naar de titel ‘Worstmaker- of Traiteur van het jaar’.

Bijeenkomsten worden – onder leiding van Wim Arisse en Jos Pinckaers – gezamenlijk georganiseerd. "Wij zien de samenwerking tussen Het Worstmakersgilde en Uw Slager als een positieve ontwikkeling voor beide partijen", verklaren de ervaren slagerij-adviseurs. "Er ontstaat écht een win-win situatie; vaktechnische inhoud en een commerciële benadering worden gecombineerd, waardoor iedereen profiteert. Samen gaan we een mooie invulling aan de samenwerking geven, waarbij beide organisaties profiteren van de vele voordelen. Zo ontmoeten de slagers meer collega’s, bezoeken ze elkaars bedrijven en is er een betere dekking!"

Uw Slager

Uw Slager is op 1 februari 2007 gestart en biedt slagers een brede en zeer actieve ondersteuning. Denk daarbij onder andere aan publiciteit en promotie, persoonlijke begeleiding op de winkelvloer, meedenken in assortiment en een webshop voor iedere ondernemer. Ambachtelijk vakmanschap en passie voor kwaliteit kenmerken de ondernemers van Uw Slager. Met bijna 100 aangesloten slagerijen, is Uw Slager gevestigd door heel Nederland.

Het Worstmakersgilde

De geschiedenis van het Worstmakersgilde gaat decennia terug. Vanaf het begin draait het bij Het Worstmakersgilde om kennisdeling. Met onder andere regioavonden, masterclasses en vaktechnische keuringen staat het jaarprogramma van het Worstmakersgilde in het teken van kwaliteit en ambacht. De ruim 70 Gildeslagers zorgen voor interessante onderlinge verbindingen en innovatie in het vak.  

Altijd op de hoogte blijven?