Hoe veilig is de website van de slager?

cybercrime_pexels

Foto: Pexels

Online veiligheid wordt steeds belangrijker vanwege de vele hackers en internetcriminelen. Dit geldt met name voor websites waar bezoekers hun persoonlijke gegevens achterlaten. Hoe zit het met de beveiliging van de website van slagers? Uit onderzoek van Places Websites blijkt dat slechts 12.7 procent van deze websites goed beveiligd zijn.

Websites hebben over het algemeen twee functies: een bron van informatie en een platform voor interactie. Slagers bieden op hun website vaak informatie over bijvoorbeeld het assortiment, de prijzen, cateringmogelijkheden en openingstijden. Daarnaast gebruiken ze de website ook als platform voor interactie met klanten. Klanten kunnen bijvoorbeeld een review achterlaten of een bestelling plaatsen. Als klanten hierbij hun persoonsgegevens moeten achterlaten, is het belangrijk dat een website goed beveiligd is. 

SSL-certificaat

Een goed beveiligde website beschikt over een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat persoonsgegevens worden versleuteld. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Op deze wijze wordt de verzonden informatie beveiligd tegen internetcriminelen. Het SSL-certificaat is herkenbaar aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de ‘s’ van https in de URL. 

Places Websites heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van slagers. In totaal zijn 965 websites van slagers getest op veiligheid. Uit dit onderzoek bleek dat 843 websites (87.3 procent) niet beschikken over een SSL-certificaat. Slechts 122 websites (12.7 procent) hadden wel een SSL-certificaat en zijn dus veilig.

Een website met een SSL-certificaat heeft meerdere voordelen. Het zorgt allereerst voor een goede beveiliging en dat geeft meer vertrouwen aan bezoekers. Daarnaast geeft Google de voorkeur aan een website met SSL-certificaat en komen deze websites hoger in de zoekresultaten. Met een SSL-certificaat is de slagerij online beter vindbaar. Via verschillende websites is een SSL-certificaat aan te vragen.

Responsiveness website

Naast de beveiliging van websites is er ook gekeken naar de responsiveness van slagerswebsites. Een responsive website schaalt mee met het scherm waarmee de bezoeker een website bekijkt. Dit betekent dat een website geschikt is voor allerlei schermformaten, een tablet, telefoon of desktop. Places Nieuws testte 244 websites van slagers hierop. 38 procent van deze websites was responsive en 62 procent niet. De mobielvriendelijkheid-test van Google test of en website geschikt is voor mobiele apparaten. 

Lees ook:

Internetcriminelen richten zich op kleine bedrijven

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Grasvasthouder

Grasvasthouder

Ze zit op haar helmvrije scooter. Onderweg als medewerker in de kinderopvang. Haar collega rijdt achter haar. Een onfortuinlijke automobilist van links doet iets anders dan uitkijken en remmen. Plotseling ligt ze. Ze weet alleen nog, dat ze met twee handen het gras vasthoudt. In de val zeilt ze - geluk heb je nodig - met haar hoofd langs twee verkeersborden,...

Sprookjes

Sprookjes

Wie gelooft er nog in sprookjes? Ik heb een hoge pet op van mijn lezers en realiseer mij heel goed dat ik niet met onzinnige verhaaltjes aan hoef te komen. Toch heeft een sprookje vaak een diepere betekenis en bevat het ergens een bepaalde wijsheid en zit er een moraal in. Schoenverkopers Vorige week hoorde ik van een collega een soort sprookje. Eens,...

Ook luxe ná vakantie

Ook luxe ná vakantie

Na een zeer uitdagende vakantie (geen vakantie voor de slagers wegens topdrukte), komen de vaste klanten weer. Iedereen begon weer aan z’n dagelijkse werk en de moeders gaan normaal koken. Niets is minder waar. Kalfsspareribs, lamsracks, ribeyes... Noem maar op! Luxe op tafel Gelukkig hadden we alles op voorraad, maar in zo’n 'gewone'...