Hoofdprijzen voor Team NL bij IYBC

IYBC team NL

Luid aangemoedigd door de Nederlandse supporterschare (ouders, familie, begeleiders) deden Josja Haagsma en Tessa Moerland op dag twee van de International Young Butchers' Competition in Frankfurt weer hun uiterste best om een topprestatie neer te zetten. En het bleef niet onopgemerkt door de jury. Bij de prijsuitreiking was het Goud voor Nederland en won Josja ook de eerste prijs in het individuele klassement. Tessa werd daarin derde.

Niet allen moet tijdens de wedstrijd een mooi product of gerecht gemaakt worden; er zit ook een tijdslimiet aan de opdracht, die voor extra druk zorgt. De Nederlandse meiden waren telkens op tijd klaar en hadden zelfs soms nog tijd voor een finishing touch. Kruimeltje wegvegen op de schaal, nog even met een mesje iets bijwerken. De begeleiders liepen eveneens nerveus rond en keken ook bij de andere deelnemende teams, uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Zwitserland.

Zowel zaterdag als zondag waren om 15.00 uur de drie onderdelen afgerond en kon er ontspannen wat gedronken worden. En begon het wachten op de prijsuitreiking. De ontlading was groot bij iedereen toen bleek dat er veel prijzen in de wacht gesleept waren.

Zes wedstrijdonderdelen.

1) Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderschouder: gedeelde 3e plaats voor Josja Haagsma.

2)  Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine: 1e plaats voor Josja Haagsma en 2e plaats voor Tessa Moerland

3) Vervaardigen van een verrassingsopdracht: 1e plaats voor Tessa Moerland en 2e plaats Josja Haagsma.

4) Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten: gedeelde 1e plaats voor Josja Haagsma en Tessa Moerland.

5) Vervaardigen van twee keukenklare producten: 1e plaats voor Josja Haagsma.

6) Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees: gedeelde 2e plaats voor Tessa Moerland.

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).

IFFA 2019 start komend weekend

IFFA 2019 start komend weekend

Over twee dagen start in Frankfurt IFFA 2019. Op deze internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen van 4 tot en met 9 mei industrie, handel en slagers bijeen onder het thema Meet the Best. Tijdens IFFA vindt op 5 mei de finale van de International Young Butchers Competition plaats.

RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op...