Hoofdprijzen voor Team NL bij IYBC

6 mei 2019

Luid aangemoedigd door de Nederlandse supporterschare (ouders, familie, begeleiders) deden Josja Haagsma en Tessa Moerland op dag twee van de International Young Butchers' Competition in Frankfurt weer hun uiterste best om een topprestatie neer te zetten. En het bleef niet onopgemerkt door de jury. Bij de prijsuitreiking was het Goud voor Nederland en won Josja ook de eerste prijs in het individuele klassement. Tessa werd daarin derde.

Niet allen moet tijdens de wedstrijd een mooi product of gerecht gemaakt worden; er zit ook een tijdslimiet aan de opdracht, die voor extra druk zorgt. De Nederlandse meiden waren telkens op tijd klaar en hadden zelfs soms nog tijd voor een finishing touch. Kruimeltje wegvegen op de schaal, nog even met een mesje iets bijwerken. De begeleiders liepen eveneens nerveus rond en keken ook bij de andere deelnemende teams, uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Zwitserland.

Zowel zaterdag als zondag waren om 15.00 uur de drie onderdelen afgerond en kon er ontspannen wat gedronken worden. En begon het wachten op de prijsuitreiking. De ontlading was groot bij iedereen toen bleek dat er veel prijzen in de wacht gesleept waren.

Zes wedstrijdonderdelen.

1) Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderschouder: gedeelde 3e plaats voor Josja Haagsma.

2)  Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine: 1e plaats voor Josja Haagsma en 2e plaats voor Tessa Moerland

3) Vervaardigen van een verrassingsopdracht: 1e plaats voor Tessa Moerland en 2e plaats Josja Haagsma.

4) Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten: gedeelde 1e plaats voor Josja Haagsma en Tessa Moerland.

5) Vervaardigen van twee keukenklare producten: 1e plaats voor Josja Haagsma.

6) Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees: gedeelde 2e plaats voor Tessa Moerland.

 

Altijd op de hoogte blijven?