Huls introduceert de vega droge worst

Huls_vegaworst

Huls, een producent van droge worsten, voegt vega droge worst toe aan het assortiment. De worsten zijn 100% plantaardig, bevatten geen dierlijke eiwitten.

Het familiebedrijf komt met twee verschillende smaken; Chorizo en Mediterraans. De chorizo heeft een licht pittige smaak en de Mediterraanse is wat zoeter.

De worsten zijn als eerste verkrijgbaar in alle PLUS supermarkten. Ze zijn gemaakt op basis van soja-eiwitten, groenten en een bron van vezels. Dus geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten.

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­