Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls_Goud Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen.

Vier maal goud op Slavakto

Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls. De Huls Sticks Kip, Drentse Kosterworst BLk 1ster varken, Sticks Rund en Sticks BLk 1ster varken werden bekroond met goud. “Een mooie erkenning voor ons streven naar topkwaliteit”, zegt Worstmeester René Teerlink van Huls.

Beter Leven keurmerk 1 ster

Alle droge worstproducten zijn voorzien van het Beter Leven keurmerk 1 ster. Dit betekent dat de dieren op de varkenshouderij meer ruimte krijgen en beter afleidingsmateriaal tegen verveling. De biggen worden niet gecastreerd en ook de vervoersafstand van de varkenshouderij naar het slachthuis wordt beperkt gehouden. De dieren ervaren hierdoor minder stress.

De nieuwe Huls-producten zijn voorzien van het Beter Leven keurmerk 1 ster. Ook de verpakking is vernieuwd. Het Beter Leven keurmerk is voor Huls een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment. De maatregel past in het duurzaamheidsbeleid van moederbedrijf Zwanenberg Food Group. Dit is vastgelegd in de brochure ‘Zeven Zwanenberg-thema’s voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'.

Huls

In 1931 begon Henk Huls een slagerij in het Groningse Vlagtwedde. Zijn zoon Willy bouwde het bedrijf uit en begon in 1966 met de productie van droge worst. De huidige generatie worstmakers staat onder leiding van de drie Worstmeesters Henk Koster, René Teerlink en Arjan Zijlema. Huls maakt sinds 1998 deel uit van Zwanenberg Food Group.

Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa €400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven en snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

Al het rund-, kalfs- en varkensvlees bij Slagerij Konijn uit Den Helder heeft sinds september 2019 net het 'drie sterren beter leven'-keurmerk van de Dierenbescherming. De slagerij is een van de eerste slagers van Nederland die dit doet.

Vlaanderen werkt aan eigen dierenwelzijnslabel voor vlees

Vlaanderen werkt aan eigen dierenwelzijnslabel voor vlees

Na een fairtrade-label en bio-label wordt het volgens Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) nu ook tijd voor een dierenwelzijnslabel voor heel Vlaanderen.

Veel inspiratie op de Slavakto

Veel inspiratie op de Slavakto

De eerste dag van de Slavakto bood volop inspiratie voor de slager en de vleesprofessional. Veel vleesproducten, zoals paté en Spaanse hammen, nieuwe producten, machines en natuurlijk de vakwedstrijden. En Vlees+ was natuurlijk ook aanwezig met het nieuw gerestylede blad. Bij binnenkomst valt meteen de lange stand van importeur Food Impulse...