IFFA 2019 start komend weekend

IFFA 2019_Foto Messe Frankfurt

Foto: Messe Frankfurt Exhibition Group / Petra Weizel

 

Over twee dagen start in Frankfurt IFFA 2019. Op deze internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen van 4 tot en met 9 mei industrie, handel en slagers bijeen onder het thema Meet the Best. Tijdens IFFA vindt op 5 mei de finale van de International Young Butchers Competition plaats. Nederland wordt hier vertegenwoordigd door Josja Haagsma en Tessa Moerland.

IFFA wordt elke drie jaar gehouden in Frankfurt. Volgens de organisatie is de beurs dit jaar groter dan ooit en ook logischer ingedeeld. Van handwerk tot hightech is te vinden op de beurs, aldus de organisatie. De thema's dit jaar zijn: optimalisatie van de productie, resource-efficiency, voedselveiligheid, digitale oplossingen en voedseltrends. 

Op de beurs zien bezoekers de laatste trends in de vleesindustrie. 1039 exposanten uit 49 verschillende landen tonen hun producten en innovaties. Onder andere RBK Group, Industrial Auctions, Bizerba en Multipond zijn aanwezig. Volgens de organisatie zullen er veel machines te zien zijn.

Nieuw op het programma is Hal 12. Hier wordt als het ware een rondgang 'van slacht tot verpakken' gecreëerd die alle hallen met elkaar verbindt en snel overzicht biedt aan de bezoekers. Het is tevens mogelijk thema-specifieke rondleidingen te maken langs diverse innovaties.

International Young Butchers Competition

Naast verschillende demonstraties vindt tijdens IFFA ook de International Young Butchers Competition plaats. Josja Haagsma en Tessa Moerland gaan op 4 en 5 mei de strijd aan met andere slagersleerlingen uit Europa. Voor de finale moeten alle deelnemers zes opdrachten uitvoeren, zoals het uitbenen van een runderschouder, het maken van een barbecueschotel en een gevuld braadstuk of rollade en een verrassingsopdracht. De afgelopen maanden hebben beide dames hard getraind.

Het is voor het eerst dat het Nederlandse team uit twee dames bestaan. "Tot nu toe waren het altijd jongensteams. Zwitserland stuurt dit keer ook twee vrouwen", vertelt Josja in de Drachtster Courant. "Vrouwen zijn vaak wat preciezer, werken wat minder grof. Vaak ook wat creatiever. Jongens zijn stoerder, je krijgt er beslist andere resultaten door.''

In het aankomende nummer van Vlees+ leest u een uitgebreid verslag van IFFA en de International Young Butchers Competition. Dit nummer verschijnt 24 mei. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Hoofdprijzen voor Team NL bij IYBC

Hoofdprijzen voor Team NL bij IYBC

Luid aangemoedigd door de Nederlandse supporterschare (ouders, familie, begeleiders) deden Josja Haagsma en Tessa Moerland op dag twee van de International Young Butchers' Competition in Frankfurt weer hun uiterste best om een topprestatie neer te zetten. En het bleef niet onopgemerkt door de jury. Bij de prijsuitreiking was het Goud voor Nederland...

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

In Frankrijk gaan gastronomie, delicatessen en traiteur hand in hand. Slagerij Rosalyce, in Charmeil vlakbij Vichy, is een walhalla voor de fijnproever. De winkel verkoopt tal van kwalitatief hoogwaardige en luxe producten. Daarbij hoort geen slager in een witte jas, maar een keurig overhemd met stropdas. Eigenaar Stéphane Theriaud vertelt over zijn...