IFFA 2019 start komend weekend

IFFA 2019_Foto Messe Frankfurt

Foto: Messe Frankfurt Exhibition Group / Petra Weizel

 

Over twee dagen start in Frankfurt IFFA 2019. Op deze internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen van 4 tot en met 9 mei industrie, handel en slagers bijeen onder het thema Meet the Best. Tijdens IFFA vindt op 5 mei de finale van de International Young Butchers Competition plaats. Nederland wordt hier vertegenwoordigd door Josja Haagsma en Tessa Moerland.

IFFA wordt elke drie jaar gehouden in Frankfurt. Volgens de organisatie is de beurs dit jaar groter dan ooit en ook logischer ingedeeld. Van handwerk tot hightech is te vinden op de beurs, aldus de organisatie. De thema's dit jaar zijn: optimalisatie van de productie, resource-efficiency, voedselveiligheid, digitale oplossingen en voedseltrends. 

Op de beurs zien bezoekers de laatste trends in de vleesindustrie. 1039 exposanten uit 49 verschillende landen tonen hun producten en innovaties. Onder andere RBK Group, Industrial Auctions, Bizerba en Multipond zijn aanwezig. Volgens de organisatie zullen er veel machines te zien zijn.

Nieuw op het programma is Hal 12. Hier wordt als het ware een rondgang 'van slacht tot verpakken' gecreëerd die alle hallen met elkaar verbindt en snel overzicht biedt aan de bezoekers. Het is tevens mogelijk thema-specifieke rondleidingen te maken langs diverse innovaties.

International Young Butchers Competition

Naast verschillende demonstraties vindt tijdens IFFA ook de International Young Butchers Competition plaats. Josja Haagsma en Tessa Moerland gaan op 4 en 5 mei de strijd aan met andere slagersleerlingen uit Europa. Voor de finale moeten alle deelnemers zes opdrachten uitvoeren, zoals het uitbenen van een runderschouder, het maken van een barbecueschotel en een gevuld braadstuk of rollade en een verrassingsopdracht. De afgelopen maanden hebben beide dames hard getraind.

Het is voor het eerst dat het Nederlandse team uit twee dames bestaan. "Tot nu toe waren het altijd jongensteams. Zwitserland stuurt dit keer ook twee vrouwen", vertelt Josja in de Drachtster Courant. "Vrouwen zijn vaak wat preciezer, werken wat minder grof. Vaak ook wat creatiever. Jongens zijn stoerder, je krijgt er beslist andere resultaten door.''

In het aankomende nummer van Vlees+ leest u een uitgebreid verslag van IFFA en de International Young Butchers Competition. Dit nummer verschijnt 24 mei. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Hoe veilig is de website van de slager?

Hoe veilig is de website van de slager?

Online veiligheid wordt steeds belangrijker vanwege de vele hackers en internetcriminelen. Dit geldt met name voor websites waar bezoekers hun persoonlijke gegevens achterlaten. Hoe zit het met de beveiliging van de website van slagers?

De passie van Dario Cecchini

De passie van Dario Cecchini

De worstmakers van Brandt & Levie leerden het vak van de Italiaanse slager Dario Cecchine. Onlangs was hij in Nederland voor een lunch bij Brandt & Levie met zo'n vijftig slagers. Onder het genot van porchetta, één van Dario’s specialiteiten, spraken de slagers over de toekomst.

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

De tweede hittegolf van het jaar was vorige week een feit. Het was extreem warm, het kwik steeg zelfs boven de veertig graden. Ondanks de hitte ging het werk bij de slager gewoon door. Hoe gingen zij om met de warmte?