IFFA Frankfurt in mei weer groter

21 januari 2019

Meet the Best is het thema van de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie IFFA in Frankfurt, die elke drie jaar wordt gehouden. De beurs vindt plaats van 4 t/m 9 mei in Messe Frankfurt en is wederom groter. Ook de indeling is logischer gemaakt. Van handwerk tot hightech is te vinden op de beurs, vertelde de organisatie op de persconferentie in Hotel New York te Rotterdam.

Er worden meer dan 1000 exposanten verwacht en bezoekers uit meer dan 50 landen. Industrie, handel en slagers zullen op deze beurs te vinden zijn. Daarvan komt inmiddels tweederde uit het buitenland en eenderde uit gastland Duitsland. In 2001 was dat nog andersom. 

Met de toevoeging van de nieuwe Hal 12 wordt als het ware een rondgang 'van slacht tot verpakken' gecreëerd die alle hallen met elkaar verbindt en snel overzicht biedt aan de bezoekers.Het is tevens mogelijk thema-specifieke rondleidingen te maken langs diverse innovaties..

De thema's dit jaar zijn: optimalisatie van de productie, resource-efficiency, voedselveiligheid, digitale oplossingen en voedseltrends. Er zijn live-demonstraties, de finale van de International Young Butchers Competition vindt plaats en er staat een complete proceslijn opgesteld.

Vooral veel machines zullen te zien zijn. De wereldwijde vraag naar vleesverwerkende machines is de afgelopen 10 jaar met 30 procent gestegen, met een waarde van 1,9 miljard euro. Alle marktleiders in de diverse segmenten zullen aanwezig zijn.

Altijd op de hoogte blijven?