Inschrijven Spareribs Trophy 2022

Spareribs_koos Groenewold_1

Foto: Koos Groenewold

De Spareribs Trophy, de vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) komt er weer aan. De keuring staat gepland voor woensdag 9 maart. Welke slager volgt Tim Janssen, de winnaar van vorig jaar, op?

Spareribs zijn een populair product in de slagerij en het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. KNS-leden die willen weten hoe goed hun spareribs zijn kunnen deelnemen aan de Spareribs Trophy.

Keuring

Een jury beoordeelt op 9 maart alle ingezonden spareribs op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. De jury bestaat dit jaar uit branche erkende meesterslager Arno de Best, slager Tim Janssen (winnaar uit 2021 ) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Spareribs Trophy

Slagers die willen deelnemen aan de Spareribs Trophy kunnen zich op de website van KNS aanmelden. De producten moet uiterlijk 8 maart binnen zijn van SVO Houten. Dat kan zowel per post als fysiek.

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal.

Meer weten over spareribs? Vorig jaar legde slager Jan Nederhoed in onze rubriek Het Ambacht uit hoe je de perfecte spareribs maakt. 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.