Inschrijven Spareribs Trophy 2022

27 januari 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

De Spareribs Trophy, de vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) komt er weer aan. De keuring staat gepland voor woensdag 9 maart. Welke slager volgt Tim Janssen, de winnaar van vorig jaar, op?

Spareribs zijn een populair product in de slagerij en het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. KNS-leden die willen weten hoe goed hun spareribs zijn kunnen deelnemen aan de Spareribs Trophy.

Keuring

Een jury beoordeelt op 9 maart alle ingezonden spareribs op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. De jury bestaat dit jaar uit branche erkende meesterslager Arno de Best, slager Tim Janssen (winnaar uit 2021 ) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Spareribs Trophy

Slagers die willen deelnemen aan de Spareribs Trophy kunnen zich op de website van KNS aanmelden. De producten moet uiterlijk 8 maart binnen zijn van SVO Houten. Dat kan zowel per post als fysiek.

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal.

Meer weten over spareribs? Vorig jaar legde slager Jan Nederhoed in onze rubriek Het Ambacht uit hoe je de perfecte spareribs maakt. 

Altijd op de hoogte blijven?