Inschrijving Arnhem Rookworststad geopend

Arnhem Rookworststad

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad is gestart. Deze vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor slagers en worstenmakers. De uiteindelijke winnaar krijgt de 'bronzen rookworst'.

Deze 43e editie heeft vijf rubrieken, waaronder 'grove' en 'fijne rookworst. Nieuw dit jaar is magere rookworst. Een deskundige jury keurt de producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. De keuring gebeurt geheel anoniem.

Rubrieken

  • De rubrieken zijn:
  • Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 fijne rookworsten inzenden.
  • Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 grove rookworsten inzenden.
  • Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
  • KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
  • Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek 'fijn' en 'grof' gebruikt.

Arnhem Rookworststad

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op 21 september. Die dag moeten deelnemers ook hun rookworsten inleveren bij Kookstudio Kook&Barbecue Business in Velp. De worsten worden de dag erna gekeurd onder leiding van Paul van Trigt. De prijsuitreiking is op 14 oktober in Van der Valk Hotel Arnhem. Peter Janssen en Jan van Egmond organiseren de vakwedstrijd.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

Slagerij Van Kraaij Leukste Slagerij van Nederland

Slagerij Van Kraaij Leukste Slagerij van Nederland

Op de VAS-beurs in Nieuwegein streden tien slagers uit Nederland in finale battles om de titel Leukste Slagerij van Nederland. Slagerij van Kraai uit Schaik was uit eindelijk de beste en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.