Inschrijving Arnhem Rookworststad geopend

Arnhem Rookworststad

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad is gestart. Deze vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor slagers en worstenmakers. De uiteindelijke winnaar krijgt de 'bronzen rookworst'.

Deze 43e editie heeft vijf rubrieken, waaronder 'grove' en 'fijne rookworst. Nieuw dit jaar is magere rookworst. Een deskundige jury keurt de producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. De keuring gebeurt geheel anoniem.

Rubrieken

  • De rubrieken zijn:
  • Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 fijne rookworsten inzenden.
  • Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 grove rookworsten inzenden.
  • Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
  • KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
  • Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek 'fijn' en 'grof' gebruikt.

Arnhem Rookworststad

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op 21 september. Die dag moeten deelnemers ook hun rookworsten inleveren bij Kookstudio Kook&Barbecue Business in Velp. De worsten worden de dag erna gekeurd onder leiding van Paul van Trigt. De prijsuitreiking is op 14 oktober in Van der Valk Hotel Arnhem. Peter Janssen en Jan van Egmond organiseren de vakwedstrijd.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.