Inschrijving Arnhem Rookworststad geopend

29 augustus 2017

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad is gestart. Deze vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor slagers en worstenmakers. De uiteindelijke winnaar krijgt de 'bronzen rookworst'.

Deze 43e editie heeft vijf rubrieken, waaronder 'grove' en 'fijne rookworst. Nieuw dit jaar is magere rookworst. Een deskundige jury keurt de producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. De keuring gebeurt geheel anoniem.

Rubrieken

  • De rubrieken zijn:
  • Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 fijne rookworsten inzenden.
  • Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal 3 grove rookworsten inzenden.
  • Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
  • KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
  • Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek 'fijn' en 'grof' gebruikt.

Arnhem Rookworststad

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op 21 september. Die dag moeten deelnemers ook hun rookworsten inleveren bij Kookstudio Kook&Barbecue Business in Velp. De worsten worden de dag erna gekeurd onder leiding van Paul van Trigt. De prijsuitreiking is op 14 oktober in Van der Valk Hotel Arnhem. Peter Janssen en Jan van Egmond organiseren de vakwedstrijd.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?