Foto: Pixabay

De inschrijving voor de editie van 2020 van Confrérie des Chevaliers is geopend. Slagers, koks  en traiteurs kunnen zich tot en met 2 februari inschrijven voor deze internationale vakwedstrijd en hebben daarna tot en met 7 februari de tijd om hun producten op te sturen.

Een internationale vakjury keurt alle inzendingen op 8 en 9 februari. Zij letten daarbij op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm. Op 4 april maakt het Broederschap de winnaars bekend in hotel De Orangerie in Roermond. 

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel aan deze wedstrijd. Naast internationale prijzen maken zij ook kans op nationale en rubrieksprijzen, Zij strijden om een internationale of nationale prijs. Om kans te maken op een prijs moeten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. Het gaat dus om minimaal tien producten. Vorig jaar was Slagerij Lantinga de grote winnaar bij de Nederlandse editie, Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, Grand Bailliage des Pays-Bas.

Categorieën

De wedstrijd heeft de volgende categorieën:

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Slagers kunnen zich inschrijven door een email te sturen aan info@confrerie.nl. Dit kan tot zondag 2 februari om 18.00 uur. Na de inschrijving ontvangen zij de algemene voorwaarden en benodigde formulieren. Deelnemers hebben tot vrijdag 7 februari 2020 16.30 uur de tijd om hun producten in te zenden.

Confrerie des Chevaliers

 

Altijd op de hoogte blijven?