Inschrijving Confrérie des Chevaliers 2020 geopend

Gerookte vleeswaren_pixabay

Foto: Pixabay

De inschrijving voor de editie van 2020 van Confrérie des Chevaliers is geopend. Slagers, koks  en traiteurs kunnen zich tot en met 2 februari inschrijven voor deze internationale vakwedstrijd en hebben daarna tot en met 7 februari de tijd om hun producten op te sturen.

Een internationale vakjury keurt alle inzendingen op 8 en 9 februari. Zij letten daarbij op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm. Op 4 april maakt het Broederschap de winnaars bekend in hotel De Orangerie in Roermond. 

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel aan deze wedstrijd. Naast internationale prijzen maken zij ook kans op nationale en rubrieksprijzen, Zij strijden om een internationale of nationale prijs. Om kans te maken op een prijs moeten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. Het gaat dus om minimaal tien producten. Vorig jaar was Slagerij Lantinga de grote winnaar bij de Nederlandse editie, Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, Grand Bailliage des Pays-Bas.

Categorieën

De wedstrijd heeft de volgende categorieën:

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Slagers kunnen zich inschrijven door een email te sturen aan info@confrerie.nl. Dit kan tot zondag 2 februari om 18.00 uur. Na de inschrijving ontvangen zij de algemene voorwaarden en benodigde formulieren. Deelnemers hebben tot vrijdag 7 februari 2020 16.30 uur de tijd om hun producten in te zenden.

Confrerie des Chevaliers

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”