Inschrijving NSM-vakwedstrijden van start

27 juli 2017

Op 2 oktober vindt de 13e editie van de NSM plaats in Hotel Van der Valk in Zwolle. Hoofdmoot van de Noordelijke Slagers Manifestatie is de prijsuitreiking van de vakwedstrijden. De prijzen zullen worden uitgereikt door sportverslaggever en slagerszoon Tom Egbers. In tal van categorieën zijn prijzen te verdienen. De keuring van de inzendingen vindt voor de 10e keer plaats bij Boonstra Verswaren in Peize op zaterdag 30 september.

Inschrijven en aanmelden van producten voor de wedstrijden kan via de website www.nsmvakwedstrijden.nl, die deze week online is gegaan.

Hoofdjury NSM

Slager Jan Nederhoed, die de NSM samen met Jonnie Hemmen en Karst de Jong organiseert, is druk met de voorbereidingen van de manifestatie. "We willen er een bijzonder gelegenheid van maken", aldus Jan Nederhoed. "Er is ook een vakbeurs waar bedrijven zich op een informele manier presenteren."

De hoofdjury is ook al bekend en bestaat dit jaar uit: Ron Kinkelaar (SVO), Lida Koelewijn (Keurslager), Wim Arendsen (worstmaker-adviseur bij Keurslagers) en Gjalt Landman (gepensioneerd docent SVO).

Lekkerste erwtensoep

De organisatie van de NSM hoopt op zo'n 700 à 800 inzendingen van 150 slagers. "De ervaring heeft geleerd, dat slagers uit het hele land meedoen", weet Jan Nederhoed. Er zijn 12 rubrieken: 8 worstrubrieken en 4 toebehorende vleesproducten (o.a. soep, salades en (oven)maaltijden). Als aanvulling dit jaar aan de vakwedstrijd zal een extra prijs uitgereikt worden aan de lekkerste erwtensoep.

Het ligt in de bedoeling de producten die bij de keuring de maximale score van 100 punten behalen - en beloond zijn met Goud met Ster - op de NSM op maandag 2 oktober te tonen.

Altijd op de hoogte blijven?