Jaaroverzicht: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

30 december 2018

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies van 2018.

JANUARI

Vion maakte 10 januari bekend dat Theo Koekkoek is aangetreden als lid van de raad van commissarissen, hij verving Toon van Hoof.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vion-benoemt-nieuw-lid-raad-commissarissen

Slob Koudetechniek en Vink Koeltechniek zijn in 2018 gefuseerd. De bedrijven zagen veel overeenkomsten in hun waarden en werkwijzen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/fusie-slob-koudetechniek-en-vink-koeltechniek

Het failliete BBS Food uit Barneveld maakte een doorstart als onderdeel van 2 Sisters Storteboom. Zijn kochten het bedrijf ‘actief’.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/2-sisters-storteboom-neemt-failliet-bbs-food

FEBRUARI

Meer dan 30 biologische geitenhouders hebben zich 6 februari officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat. Het doel van deze coöperatie is om bokken op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in de biologische markt.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/biologische-geitenhouders-verenigen-zich-cooperatie-bio-goat-meat

Internationale kruiden- en specerijenproducent Koninklijke Euroma nam Intertaste over.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/euroma-neemt-intertaste-definitief

Slagerij Wapenaar en de Stadsboerderij Holywood uit Vlaardingen werkten in 2018 samen. In de toonbank van de slager lag het vlees van varkens die op de stadsboerderij hebben rondgescharreld.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/samenwerking-slagerij-wapenaar-en-stadsboerderij-holywood

Francis Kint trad in 2018 af als CEO van Vion. Kint vervolgde zijn carrière als CEO van de Belgische beursgenoteerde vleesgroep Ter Beke.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/ceo-francis-kint-vertrekt-vion

APRIL

Kalfsvleesproducent VanDrie Group werkt sinds 2018 samen met de Apeldoornse runderslachterij Ameco van de familie Van Westreenen. De twee familiebedrijven zagen grote potentie in het combineren van beide productieketens.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vandrie-group-breidt-naar-rundvleesmarkt

Ronald Lotgerink volgde Francis Kint op als nieuwe CEO van Vion. Lotgerink was de CEO van voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/ronald-lotgerink-nieuwe-ceo-vion

Mark  den Hartog werd door de Algemene Ledenvergadering benoemd als plaatsvervangend Algemeen Secretaris van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi).

https://www.vleesplus.nl/nieuws/mark-hartog-plaatsvervangend-algemeen-secretaris-nepluvi

Zandbergen World’s Finest Meat vertegenwoordigd sinds 2018 Beyond Meat in Europa. De Californische start-up Beyond Meat wordt gezien als leider op het gebied van plantaardig vlees. Het bedrijf wilde uitbreiden naar Europa en zag in Zandbergen de ideale partner.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/zandbergen-brengt-beyond-meat-op-europese-markt

JUNI

Auctio, met BVA Auctions als bekendste label, en Troostwijk Auctions & Valuations zijn in 2018 gefuseerd. De online veilighuizen gingen verder onder de naam TBAuctions. Door de fusie vormen Auctio en Troostwijk het grootste online veilingplatform van Europa.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/fusie-online-veilinghuizen-troostwijk-en-bva-auctions

Vanaf 3 september ging Binne Visser aan de slag bij Vion als de nieuwe Group HR Director. Ook werd hij lid van het executive committee van Vion.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/binne-visser-benoemd-tot-group-hr-director-vion

JULI

Ongediertebestrijder Rentokil Pest Control maakte 3 juli de overname van Van Loon & Zonen bekend. Met de overname versterkt Rentokil de positie op de markt van ongediertepreventie en -bestrijding.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/rentokil-pest-control-neemt-van-loon-zonen-over

Van Melik Food Groep nam het familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren uit Simpelveld over. Eigenaar Alex Bleijlevens ging met pensioen, zijn dochter Jolijn Canisius-Bleijleven maakt nu deel uit van het managementteam van VanMelik Food Groep.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/melik-food-groep-neemt-bleijlevens-vleeswaren

Softwareleverancier SyncForce en PS in foodservice, een centrale databank met productinformatie. sloten een strategische partnerovereenkomst. Door deze samenwerking konden voedselfabrikanten, die zijn aangesloten bij PS in foodservice, hun productdata eenvoudig en vooraf gevalideerd delen met GS1.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/samenwerking-syncforce-en-ps-in-foodservice

Koelmeubelindustrie Apeldoorn (KMI) maakte een doorstart. De firma Emondt uit Enschede nam het bedrijf over.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/emondt-en-kmi-bundelen-kennis-en-werkveld

AUGUSTUS

Koetsier Vleeswaren B.V. uit Ruinerwold is sinds 1 augustus onderdeel van de Group of Butchers. De Group of Butchers versterkt op deze manier haar positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/koetsier-vleeswaren-onderdeel-van-group-of-butchers

Jumbo nam het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb over. De overname van Smulweb moest de “op klantgemak en foodbeleving gerichte strategie” van Jumbo een extra impuls geven.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/jumbo-neemt-smulweb-over

SEPTEMBER

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De Zwolse ondernemer moet MKB-Nederland weer ‘smoel gaan geven’ in Den Haag.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/nieuwe-voorzitter-mkb-nederland-jacco-vonhof

DECEMBER

Jasper Kooijmans is per 1 december aangesteld als de nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie worstmakers. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de positie van Brandt & Levie in Nederland en in het buitenland.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/jasper-kooijmans-nieuwe-commercieel-directeur-bij-brandt-levie

Unilever en de Vegetarische Slager gingen samen verder. De overname paste binnen de strategie van Unilever om het portfolio van plantaardige voedingsmiddelen uit te breiden en in te spelen op de groeiende consumententrend om minder vlees te eten. Ook voor de Vegetarische Slager past de overname in de groeiambitie.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/unilever-neemt-de-vegetarische-slager-over

 

Altijd op de hoogte blijven?