Jaaroverzicht: Samenwerkingen in 2019

30 december 2020

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: de meest opvallende overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies van 2019.

Januari

De Friese vleeskuikenslachterij Frisia Food uit Haulerwijk is overgenomen door pluimveevleesverwerker CFG Poultry uit Nijkerk. Op 1 januari nam Cuparius Capital, de eigenaar van CFG Poultry, alle aandelen van Frisia Food over. De bedrijven maakten in oktober 2018 al bekend dat zij intensief gingen samenwerken.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/overname-frisia-food-door-cfg-poultry

 

Juli

De slagerij De Waal Vers uit Hendrik Ido Ambacht neemt Gelderblom Quality Meat & More over.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/de-waal-vers-neemt-gelderblom-quality-meat-more-over

In 2019 werd de vestiging aan de Amsterdamse Bloemenmarkt verbouwd. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een nieuw interieur geïnspireerd door de Bloemenmarkt.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/burgerspecialist-ter-marsh-heropent-amsterdams-restaurant

 

Group of Butchers neemt Schouten Vleeswaren over. Hiermee breidt de producent in ambachtelijke vleeswaren en gegaarde vleesproducten, haar positie in ambachtelijke worst- en BBQ-producten uit.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/group-of-butchers-neemt-schouten-vleeswaren-over

 

Zandbergen World’s Finest Meat wordt de exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company voor continentaal Europa. Zandbergen gaat de distributie verzorgen voor de merken Darling Downs en Kobe Cuisine.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/zandbergen-world-s-finest-meat-exclusieve-distributeur-van-australian-agricultural-company

 

September

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee koos de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/nederlandse-varkenshouders-werken-samen-met-plus

 

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en Solidaridad verlengen hun samenwerking met een tweede fase van drie jaar. Het project heeft als doel dat 2000 boeren in de regio’s Angonia en Gurue hun sojaproductie verduurzamen en verhogen.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/keten-duurzaam-varkensvlees-verlegt-contract-met-solidaridad

 

Oktober

Op 6 oktober vond de eerste editie van Tour de Dumoulin plaats. Tom Dumoulin organiseert dit evenement uit de liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd. Vion sluit zich als foodpartner aan bij deze eerste editie en verbindt zich zo aan een gezonde levensstijl.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/vion-en-tom-dumoulin-promoten-samen-een-gezonde-levensstijl

December

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, gaf aan de decembermaand een speciaal tintje door tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, ontwikkeld in samenwerking met Discovery Channel-presentator Josh James, ging naar Villa Joep; een fonds dat zich inzet voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker.

https://www.vleesplus.nl/nieuws/hamburgerrestaurant-ondersteunt-villa-joep-met-speciale-burger

 

 

Altijd op de hoogte blijven?