Joviander: jong rundvlees van kruislingkalveren

20 april 2017

VanDrie Group komt met een nieuw vleesconcept: Joviander. Joviander is jong rundvlees van uitsluitend vrouwelijke dieren. Het vlees zit tussen kalfs- en rundvlees in. Het is zacht, mals en mager als kalfsvlees, maar heeft de karakteristieke smaak van rundvlees. 25 april presenteert VanDrie Group het nieuwe concept samen met Hanos-slager Van der Zee.

Belgisch Witblauw-kruislingkalveren

Joviander komt van Belgisch Witblauw-kruislingkalveren. Deze worden geslacht als ze een leeftijd van 10 tot 12 maanden en een gewicht van 250 kilo hebben bereikt. Met dit nieuwe vleesconcept speelt de VanDrie Group in op het toenemende aanbod van kruislingkalveren vanuit de melkveehouderij. Voor luxe blankvleeskalveren met Belgisch Witblauw-bloed is maar een beperkte afzetmarkt.

Alleen vrouwelijke kalveren

Het vlees komt alleen van vrouwelijke dieren. Volgens Henny Swinkels is er vraag naar. Horeca en slagers willen graag vrouwelijk vlees bieden. Dat is 'luxer', malser en fijner dan het vlees van stierkalveren.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?