Foto: Pixabay

Biologische kiphandel KemperKip opende 9 juni de eerste winkel. Bij de winkel in het Gelderse Zelhem kunnen klanten terecht voor verse (voorverpakte) kip, diepvrieskip en gegrilde hele kippen, bouten, drumsticks en vleugeltjes. 

De man achter KemperKip is Herman Kemper. Hij startte begin jaren '90 met de biologische kiphandel toen hij het familiebedrijf in veevoer overnam. Hij ontwikkelde het bedrijf tot een organisatie met een gesloten pluimveeketen van eendagskuiken tot consumentenverpakking.

KemperKip

Kemper levert eendagskuikens en voer aan kleinschalige pluimveehouders. Daar groeien de speciaal geselecteerde, langzaam groeiende rassen op een diervriendelijke wijze op. De kippen hebben voldoende ruimte en kunnen naar buiten. De kippen worden semi-ambachtelijk geslacht, verwerkt en verpakt in de eigen productielocatie in Uden. En vervolgens gaan de kipproducten via distributiecentra naar de verschillende afzetkanalen zoals Horeca, Poeliers, Slagers, Speciaalzaken en Retail.

Veel mensen vroegen Kemper waar ze de KemperKip kunnen kopen, vertelt hij aan Contact Bronkhorst Zuid. Hij komt regelmatig in Zelhem en zag het lege winkelpand. En nu is de eerste KemperKip winkel een feit. En daar blijft het niet bij. Kemper heeft ook plannen om eigen stallen te gaan bouwen. Hiervoor heeft hij in Wehl dertig hectare grond gekocht. Hier wil hij 13 stallen van 4800 kippen bouwen. 

Bron: Contact Bronkhorst Zuid / KemperKip 

 

Altijd op de hoogte blijven?