Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

winnaar ggt2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde won 8 februari de Grote Grillworsttest 2018. Slager Han Braamskamp kreeg de bijbehorende prijs uit handen van 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is”, aldus de jury over het winnende product.

Han Braamskamp viel al vaker in de prijzen. In 2016 was Keurslagerij Braamskamp finalist de Spareribs Trophy. Dit jaar stond slager Braamskamp voor het eerst in de finale van de Grote Grillworsttest.

Op de tweede plaats stond Keurslager Rien Baas uit Leerdam. “Een gulle, rijke smaak, deze worst is af”, zo luidde het jurycommentaar. Keurslagerij Muilwijk uit Ameide behaalde de derde plaats. “Echt een kwaliteitsworst”.

De jury

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 bestond uit juryvoorzitter Hugo Kennis, Jasper Gottlieb (samen met broer Marius vormen zij het beruchte kooktrio Worsten van Babel), Keurslager Koos van Essen (winnaar 2017) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food). Wat maakt een goede grillworst? “Goede verse grondstoffen en goede kruiding is meer dan genoeg”, aldus de jury.

Grillworst is een populair product bij de slager. Voor deze vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zonden dan ook 101 slagers hun grillworst.

De Grote Grillworsttest

Tijdens de voorronde op 11 januari selecteerde de jury tien finalisten. Op 23 januari vond de finalekeuring plaats, waar de jury de grillworsten zowel zowel koud als warm keurden. De jury lette hierbij op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een winnende grillworst moet een constante kwaliteit hebben. Een mysteryaankoop in deze ronde is daarvoor een goede graadmeter.

  • De overige finalisten kregen een eervolle vermelding. Dit waren:
  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Slagerij Lotgering uit Bunnik
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Slagerij C. Verhoef uit Almere
  • Slagerij van de Weg uit Oosterwolde
  • Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen
  • Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een...

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...

Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding...