Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

winnaar ggt2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde won 8 februari de Grote Grillworsttest 2018. Slager Han Braamskamp kreeg de bijbehorende prijs uit handen van 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is”, aldus de jury over het winnende product.

Han Braamskamp viel al vaker in de prijzen. In 2016 was Keurslagerij Braamskamp finalist de Spareribs Trophy. Dit jaar stond slager Braamskamp voor het eerst in de finale van de Grote Grillworsttest.

Op de tweede plaats stond Keurslager Rien Baas uit Leerdam. “Een gulle, rijke smaak, deze worst is af”, zo luidde het jurycommentaar. Keurslagerij Muilwijk uit Ameide behaalde de derde plaats. “Echt een kwaliteitsworst”.

De jury

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 bestond uit juryvoorzitter Hugo Kennis, Jasper Gottlieb (samen met broer Marius vormen zij het beruchte kooktrio Worsten van Babel), Keurslager Koos van Essen (winnaar 2017) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food). Wat maakt een goede grillworst? “Goede verse grondstoffen en goede kruiding is meer dan genoeg”, aldus de jury.

Grillworst is een populair product bij de slager. Voor deze vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zonden dan ook 101 slagers hun grillworst.

De Grote Grillworsttest

Tijdens de voorronde op 11 januari selecteerde de jury tien finalisten. Op 23 januari vond de finalekeuring plaats, waar de jury de grillworsten zowel zowel koud als warm keurden. De jury lette hierbij op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een winnende grillworst moet een constante kwaliteit hebben. Een mysteryaankoop in deze ronde is daarvoor een goede graadmeter.

  • De overige finalisten kregen een eervolle vermelding. Dit waren:
  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Slagerij Lotgering uit Bunnik
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Slagerij C. Verhoef uit Almere
  • Slagerij van de Weg uit Oosterwolde
  • Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen
  • Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Keurslagerij en Catering William Hermanussen won gisteravond 24 juni de Spareribs Trophy 2019. Hij kreeg de trofee uit handen van juryvoorzitter René Pluijm tijdens het KNS Inspiratiecongres. Slager William Hermanussen was dolblij. “Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook super trots, dat we...

Finalisten Spareribs Trophy

Finalisten Spareribs Trophy

De jury van de Spareribs Trophy moest gisteren, 23 mei, aan de bak. 104 slagers deden mee aan de wedstrijd en jury leden keurden alle inzendingen zorgvuldig. Uiteindelijk rolden er 10 finalisten uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni. De kwaliteit van de inzendingen was in orde. "Gebalanceerde...

Programma KNS Inspiratiecongres

Programma KNS Inspiratiecongres

Het KNS Inspiratiecongres vindt plaats op 24 juni. De organisatie belooft "een dosis kennis, inzicht en ideeën in combinatie met een aanbod van smakelijke gerechten en drankjes". Op het programma staan twee sprekers en de uitreiking van de Spareribs Throphy. Voorafgaand aan het congres is de ALV De twee sprekers op het inspiratiecongres zijn Toon...