Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

winnaar ggt2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde won 8 februari de Grote Grillworsttest 2018. Slager Han Braamskamp kreeg de bijbehorende prijs uit handen van 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is”, aldus de jury over het winnende product.

Han Braamskamp viel al vaker in de prijzen. In 2016 was Keurslagerij Braamskamp finalist de Spareribs Trophy. Dit jaar stond slager Braamskamp voor het eerst in de finale van de Grote Grillworsttest.

Op de tweede plaats stond Keurslager Rien Baas uit Leerdam. “Een gulle, rijke smaak, deze worst is af”, zo luidde het jurycommentaar. Keurslagerij Muilwijk uit Ameide behaalde de derde plaats. “Echt een kwaliteitsworst”.

De jury

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 bestond uit juryvoorzitter Hugo Kennis, Jasper Gottlieb (samen met broer Marius vormen zij het beruchte kooktrio Worsten van Babel), Keurslager Koos van Essen (winnaar 2017) en Paul Bohté (namens SVO vakopleiding food). Wat maakt een goede grillworst? “Goede verse grondstoffen en goede kruiding is meer dan genoeg”, aldus de jury.

Grillworst is een populair product bij de slager. Voor deze vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zonden dan ook 101 slagers hun grillworst.

De Grote Grillworsttest

Tijdens de voorronde op 11 januari selecteerde de jury tien finalisten. Op 23 januari vond de finalekeuring plaats, waar de jury de grillworsten zowel zowel koud als warm keurden. De jury lette hierbij op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een winnende grillworst moet een constante kwaliteit hebben. Een mysteryaankoop in deze ronde is daarvoor een goede graadmeter.

  • De overige finalisten kregen een eervolle vermelding. Dit waren:
  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Slagerij Lotgering uit Bunnik
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Slagerij C. Verhoef uit Almere
  • Slagerij van de Weg uit Oosterwolde
  • Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen
  • Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Cao-onderhandelingen slagersbranche

Cao-onderhandelingen slagersbranche

KNS heeft een eindbod voor een nieuwe cao uitgebracht aan de vakbonden. Dit gebeurde na vier onderhandelingsrondes zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Het eindbod omhelst een loonsverhoging van 2,5% vanaf 1 maart 2019 en een verlaging van de zondagtoeslag naar 80 procent. Het werken op zondag blijft ook vrijwillige basis. In...

Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Vorig jaar finalist en in 2019 de winnaar. Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2019. De jury vond deze grillworst ‘perfect in balans met een heerlijke vlees- en grillsmaak en lekker gekruid’. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Hugo Kennis, bekend tv-kok bij RTL...

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten....