Keurslager Horst wint Lekkerste Bal Gehakt 2017

lekkerste bal gehakt

Keurslager Horst uit Epe won op 2 oktober de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt 2017. De gehaktbal van slager Marco Jurriëns scoorde hoog bij de vakjury onder leiding van Pierre Wind. "Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig. We zochten de Koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we gevonden!” aldus de jury.

De tweede plaats van in deze vakwedstrijd ging naar Keurslagerij Van Strien. Deze slager uit 's Gravemoer stond de afgelopen jaren al vaker op het podium. Slagerij Stefan Haak uit Capelle won de derde plaats.

Winnaar Keurslager Horst

Keurslager Horst stond voor het eerst in de finale van de Lekkerste Bal Gehakt. Marco Jurriëns: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen. Al eerder wonnen wij de Spareribs Trophy en de Lekkerste Gehaktvariant en we zijn trots dat we onze gehaktballen aan dit mooie rijtje mogen toevoegen.”

De slagerij noemt zichzelf een culinair specialist. Het bedrijf haalt zijn koeien en varkens uit eigen omgeving. De slager is Nederlands Kampioen geworden met zijn Maaltijdenassortiment. In de eigen worstmakerij maakt de slager onder andere de vele malen met goud bekroonde rookworst en verschillende soorten leverworst. Alle soorten ham komen ook van eigen hand.

De keuring

De vakjury keurde de gehaktballen door middel van een voorselectie, finaleronde en een mysterieaankoop. Alle onderdelen van een lekkere gehaktbal zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking, wogen mee. De jury bestond uit chefkok Pierre Wind, Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food),  de winnaar van vorig jaar Edwin Wapenaar.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie op 2 oktober door juryvoorzitter Pierre Wind en slagerszoon Tom Egbers. Alle finalisten ontvingen een oorkonde en beker. De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseerden deze vakwedstrijd.

Lees ook:

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

Hier een impressie van de winkel van Topslager Rudolf Alblas uit Zoetermeer. In Vlees+ 7-2019 verschijnt een uitgebreide reportage van deze slagerij. Dit nummer verschijnt 29 november. Nieuwsgierig geworden? Sluit dan nu een abonnement af!