Keurslager Horst wint Lekkerste Bal Gehakt 2017

lekkerste bal gehakt

Keurslager Horst uit Epe won op 2 oktober de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt 2017. De gehaktbal van slager Marco Jurriëns scoorde hoog bij de vakjury onder leiding van Pierre Wind. "Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig. We zochten de Koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we gevonden!” aldus de jury.

De tweede plaats van in deze vakwedstrijd ging naar Keurslagerij Van Strien. Deze slager uit 's Gravemoer stond de afgelopen jaren al vaker op het podium. Slagerij Stefan Haak uit Capelle won de derde plaats.

Winnaar Keurslager Horst

Keurslager Horst stond voor het eerst in de finale van de Lekkerste Bal Gehakt. Marco Jurriëns: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen. Al eerder wonnen wij de Spareribs Trophy en de Lekkerste Gehaktvariant en we zijn trots dat we onze gehaktballen aan dit mooie rijtje mogen toevoegen.”

De slagerij noemt zichzelf een culinair specialist. Het bedrijf haalt zijn koeien en varkens uit eigen omgeving. De slager is Nederlands Kampioen geworden met zijn Maaltijdenassortiment. In de eigen worstmakerij maakt de slager onder andere de vele malen met goud bekroonde rookworst en verschillende soorten leverworst. Alle soorten ham komen ook van eigen hand.

De keuring

De vakjury keurde de gehaktballen door middel van een voorselectie, finaleronde en een mysterieaankoop. Alle onderdelen van een lekkere gehaktbal zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking, wogen mee. De jury bestond uit chefkok Pierre Wind, Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food),  de winnaar van vorig jaar Edwin Wapenaar.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie op 2 oktober door juryvoorzitter Pierre Wind en slagerszoon Tom Egbers. Alle finalisten ontvingen een oorkonde en beker. De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseerden deze vakwedstrijd.

Lees ook:

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Komkommertijd

Komkommertijd

Vaak is de vakantieperiode een beetje slappe tijd. Of eigenlijk zou ik nu moeten zeggen ‘was’. Bedrijven en scholen gingen dicht en veel vaste klanten gingen op vakantie. Het was dan ook beslist niet ongebruikelijk dat de slagerij een paar weken dichtging.

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

Twee jaar geleden haalde Alex van Deursen zijn slagersdiploma’s bij SVO vakopleiding food en een jaar daarna opende hij al zijn eigen slagerij: Keurslager Meat Monkey in Cuijk. Eindelijk kan de ondernemer zijn vernieuwende ideeën in de praktijk brengen. De coronamaanden is Meat Monkey relatief goed doorgekomen. “Ik wil vooral vooruitstrevend blijven.”

Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken.