Keurslager Jongmans winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

5 november 2019
Foto: KNS

Slager Jean-Pierre Jongmans van Keurslager Jongmans uit Klundert won de KNS-vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2019. Op 5 november kreeg de slager de prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Dun en tv-presentatrice Corine Boon. Dit gebeurde tijdens de VAS beurs in de Beursfabriek in Nieuwegein. 

Volgens de jury is de gehaktbal van Keurslager Jongmans een perfecte bal. "Een bal waar alles klopt: ziet er lekker uit, ruikt heerlijk, heeft een zuivere vleessmaak en een goede bite." De tweede plaats ging naar Keurslager Koen van Vugt uit Drunen en derde prijs naar Maarnse Slagerij uit Maarn. De overige finalisten kregen een eervolle vermelding.

Keurslager Jongmans bestaat sinds 1934 en Jean-Pierre is de 3e generatie die de slagerij runt. Door de jaren heen hebben zij meermalen verbouwd om mee te gaan met de tijd, om te kunnen groeien en klaar te zijn voor de toekomst. Slager Jean-Pierre Jongmans was blij met de winst: “Vorig jaar werden we al derde en nu hebben we de vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn heel trots dat wij dit jaar ons de winnaar mogen noemen van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Deze prijs is een bekroning op ons werk!”

Een vakkundige jury bepaalde de winnende gehaktbal. Dit gebeurde op basis van één keuring, waarbij werd gelet op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht. Zij keurden alle inzendingen met veel zorg en aandacht.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen waren: 

  • Slagerij Beerens in Eindhoven
  • Keurslagerij De Kwant in Hank
  • Valk Versmarkt in Voorschoten
  • Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden
  • Vleeschmeester Beerens in Liempde
  • Keurslagerij van Hest in Goirle
  • Keurslagerij J.K. van Hoof in Udenhout

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest, die eerder dit jaar plaatsvonden.

 

Altijd op de hoogte blijven?