Keurslager legt specialiteiten in de supermarkt

griLLworst (Medium)

Keurslager Tim de Gier uit Nijkerk werkt samen de plaatselijke Jumbo Rob & Cindy Veltink. Van donderdag tot en met zondag liggen er specialiteiten van de slager bij de vleesafdeling van de supermarkt.

Jumbo Rob & Cindy Veltink heeft al meerdere lokale producten in de schappen liggen. Eigenaar Rob Veltink werkt graag samen 'lokale helden'. Zo verkoopt hij al gebak van Bakkerij ten Have en vers ijs van Coava. De gemaksproducten van Keurslager Tim de Gier zijn de nieuwste aanwinst.

De Gier en Veltink kozen bewust voor tien gemaksproducten. "We blijven van de schouderkarbonade, biefstuk en de speklap af, want die zijn bij allemaal prima, maar het gaat hier echt om de specialiteiten waarvan wij denken dat we verschil kunnen maken", zegt Veltink op Stad Nijkerk. Zo komen er grillworst, tortilla's, spareribs en een broodje van de week bij de supermarkt te liggen. De producten zijn van donderdag tot en met zondag verkrijgbaar, zodat de versheid gegarandeerd kan worden.

Slager Tim de Gier startte 10 jaar geleden met zijn stage bij Keurslager Gert Jan Veenendaal. Toen hij de mogelijkheid kreeg om de slagerij over te nemen, ging hij die uitdaging direct aan. Slager maakt veel vleeswaren zelf in zijn eigen worstenmakerij en heeft verschillende grillspecialiteiten. Onlangs nam de slager een nieuwe verwerkingskeuken in gebruik. Dit was de directe aanleiding om de samenwerking van Veltink, die al een tijdje in de maak was, echt aan te vatten.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Consumenten kiezen steeds meer voor gemak

Consumenten kiezen steeds meer voor gemak

Het aantal Nederlandse consumenten dat buiten de deur eet, groeit fors. Dat blijkt uit de omzet van foodservicebedrijven. Die steeg in 2018 met 5,5% naar een recordomzet van meer dan €20 miljard, meldt het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). Volgens het instituut waren de volle terrassen van 2018 illustratief voor de groeiende...

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Deze week staat in het teken van het Beter Leven Keurmerk. Supermarkten brengen van 22 tot en met 28 oktober diervriendelijke producten extra onder de aandacht. Foodlog vroeg supermarkten wat zij bijdragen aan de landelijke Beter Leven Week. Door Hasna Chelhi - Foodlog De Beter Leven Week is een initiatief van de Dierenbescherming....

Slager Fred Piepenbrock gelooft in eigen kwaliteit

Slager Fred Piepenbrock gelooft in eigen kwaliteit

Al 28 jaar staat slager Fred Piepenbrock aan het roer van slagerij Piepenbrock in Diemen. Deze grote ambachtelijke slagerij is georganiseerd als een supermarkt. Klanten lopen met hun mandje door de zaak en rekenen af bij de kassa. Maar er is ook bedienend personeel en alles is vers en ambachtelijk bereid. Naast vlees en vleeswaren verkoopt de slager...