Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

Het Perfecte Pekelvlees_Keurslager Jos Smal

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.” 

Slager Jos Smal kreeg de eerste prijs uit handen van de juryvoorzitter, culinair journalist Felix Wilbrink. De tweede prijs ging naar Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde. Keurslagerij Marcel Dekker uit Beverwijk belandde op de derde plaats.

Het Perfecte Pekelvlees

De Koninklijke Nederlandse Slagers organiseerde deze unieke en eenmalige wedstrijd na een oproep van juryvoorzitter Felix Wilbrink in de Telegraaf. Hij keurde samen met de andere juryleden meesterslager Dennis van Dun en expert worstmaker Paul van Trigt alle inzendingen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  2. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
  3. Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  4. Slagerij Zumbrink, Cothen
  5. Slagerij de Buurderij, Noordlaren
  6. Keuslagerij Gleis, Aalten
  7. Slagerij Runderkamp, Volendam

Keurslagerij Jos Smal

Jos Smal is blij met de winst: "Wij zijn enorm vereerd en trots dat ons pekelvlees deze bijzondere vakwedstrijd heeft gewonnen.” De slagerij van Jos Smal is al meer dan 30 jaar een begrip in Blokker en omstreken. In
eigen worstmakerij wordt met passie en vakmanschap gewerkt. 

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Gedurende het jaar organiseert KNS verschillende vakwedstrijden. Eerder dit jaar vonden al De Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy plaats. Van de laatste wedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt wordt de winnaar op de Tweede dag van de Slavakto bekend gemaakt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...