Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

Het Perfecte Pekelvlees_Keurslager Jos Smal

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.” 

Slager Jos Smal kreeg de eerste prijs uit handen van de juryvoorzitter, culinair journalist Felix Wilbrink. De tweede prijs ging naar Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde. Keurslagerij Marcel Dekker uit Beverwijk belandde op de derde plaats.

Het Perfecte Pekelvlees

De Koninklijke Nederlandse Slagers organiseerde deze unieke en eenmalige wedstrijd na een oproep van juryvoorzitter Felix Wilbrink in de Telegraaf. Hij keurde samen met de andere juryleden meesterslager Dennis van Dun en expert worstmaker Paul van Trigt alle inzendingen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  2. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
  3. Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  4. Slagerij Zumbrink, Cothen
  5. Slagerij de Buurderij, Noordlaren
  6. Keuslagerij Gleis, Aalten
  7. Slagerij Runderkamp, Volendam

Keurslagerij Jos Smal

Jos Smal is blij met de winst: "Wij zijn enorm vereerd en trots dat ons pekelvlees deze bijzondere vakwedstrijd heeft gewonnen.” De slagerij van Jos Smal is al meer dan 30 jaar een begrip in Blokker en omstreken. In
eigen worstmakerij wordt met passie en vakmanschap gewerkt. 

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Gedurende het jaar organiseert KNS verschillende vakwedstrijden. Eerder dit jaar vonden al De Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy plaats. Van de laatste wedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt wordt de winnaar op de Tweede dag van de Slavakto bekend gemaakt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

Eline Weijers (18) wilde altijd al aan de slag in de wereld van food. Haar opleiding Generation Food bij SVO past dan ook perfect bij haar. Haar eerste stage volgde Eline bij Keurslager Van Linschoten in Rotterdam. “Ik vond het zo leuk dat ik later misschien in een slagerij wil gaan werken.”