Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

Het Perfecte Pekelvlees_Keurslager Jos Smal

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.” 

Slager Jos Smal kreeg de eerste prijs uit handen van de juryvoorzitter, culinair journalist Felix Wilbrink. De tweede prijs ging naar Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde. Keurslagerij Marcel Dekker uit Beverwijk belandde op de derde plaats.

Het Perfecte Pekelvlees

De Koninklijke Nederlandse Slagers organiseerde deze unieke en eenmalige wedstrijd na een oproep van juryvoorzitter Felix Wilbrink in de Telegraaf. Hij keurde samen met de andere juryleden meesterslager Dennis van Dun en expert worstmaker Paul van Trigt alle inzendingen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  2. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
  3. Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  4. Slagerij Zumbrink, Cothen
  5. Slagerij de Buurderij, Noordlaren
  6. Keuslagerij Gleis, Aalten
  7. Slagerij Runderkamp, Volendam

Keurslagerij Jos Smal

Jos Smal is blij met de winst: "Wij zijn enorm vereerd en trots dat ons pekelvlees deze bijzondere vakwedstrijd heeft gewonnen.” De slagerij van Jos Smal is al meer dan 30 jaar een begrip in Blokker en omstreken. In
eigen worstmakerij wordt met passie en vakmanschap gewerkt. 

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Gedurende het jaar organiseert KNS verschillende vakwedstrijden. Eerder dit jaar vonden al De Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy plaats. Van de laatste wedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt wordt de winnaar op de Tweede dag van de Slavakto bekend gemaakt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy

Finalisten Spareribs Trophy

De jury van de Spareribs Trophy moest gisteren, 23 mei, aan de bak. 104 slagers deden mee aan de wedstrijd en jury leden keurden alle inzendingen zorgvuldig. Uiteindelijk rolden er 10 finalisten uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni. De kwaliteit van de inzendingen was in orde. "Gebalanceerde...

Programma KNS Inspiratiecongres

Programma KNS Inspiratiecongres

Het KNS Inspiratiecongres vindt plaats op 24 juni. De organisatie belooft "een dosis kennis, inzicht en ideeën in combinatie met een aanbod van smakelijke gerechten en drankjes". Op het programma staan twee sprekers en de uitreiking van de Spareribs Throphy. Voorafgaand aan het congres is de ALV De twee sprekers op het inspiratiecongres zijn Toon...

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).