Kevin van der Veen naar EuroSkills 2020

16 april 2020
Foto: SVO vakopleiding food

Kevin van der Veen neemt deel aan de slagersvakwedstrijd van EuroSkills 2020. In totaal doen deelnemers uit acht landen mee aan deze wedstrijd. Euroskills is een wedstrijd voor mbo-vaktalenten, waar deelnemers uit verschillende Europese landen om de titel Beste vakman of vakvrouw van Europa strijden. Het Nederlandse team, waar Kevin deel van uitmaakt bestaat uit 26 mbo-vaktalenten die meedoen in 23 verschillende beroepen.

EuroSkills 2020 vindt plaats van 6 tot en met 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege het coronavirus zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen. 

Kevin van der Veen

Het is niet de eerste Europese vakwedstrijd voor Kevin van der Veen. In 2018 deed hij mee aan de International Young Butchers’ Competition in Parijs, Frankrijk. Hij behaalde een tweede plaats bij het onderdeel ‘Bereiding en presentatie van een hoofdgerecht met vlees’. De komende maanden volgt Kevin een intensief trainingsprogramma verzorgd door externe trainers en docenten van SVO vakopleiding food om hem voor te bereiden op dit Europees Kampioenschap. Kevin volgt de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO Zwolle en is werkzaam bij Slagerij Nederhoed in Leek.

SVO vakopleiding food

SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vijf locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. 

Altijd op de hoogte blijven?