KNS geeft slager tips voor de feestdagen

Gourmetschotel_Foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

De feestdagen zijn altijd een drukke tijd voor slagers. Veel klanten in de winkel en veel bestellingen. Een goede voorbereiding is hiervoor essentieel. Dit jaar helemaal vanwege het coronavirus. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft de slagers op hun website daarom tips.

1. Pas je assortiment aan
Dit jaar verloopt de kerst anders dan anders. Vanwege de corona zullen veel klanten kiezen voor om kerst te vieren met alleen het eigen huishouden en zonder vrienden en familie. De trends zijn volgens KNS thuis, kleinschalig, gezellig, gemak en comfort food. Maak het je klanten gemakkelijk en stel pakketten samen. En zorg voor 2- en 4-persoonsporties.

2. Laat je klanten vooraf bestellen.
Veel slagers werken met bestellingen. Dat maakt het makkelijker om inkoop en planning op elkaar af te stemmen. Je kunt relatief makkelijk klanten corona-proof bestellingen op laten halen. Plan bloktijden in, maak een afhaalpunt of een drive-tru.
Als klanten toch gewoon in de winkel boodschappen komen doen, adviseert KNS om het bezoek zo kort mogelijk te houden.

3. Communiceer naar je klant
Werk je met bestellingen, laat dit dan zo snel mogelijk aan je klanten weten. In de winkel, op de website en op social media. Communiceer je kerstfolder en bestellijst. Laat indien mogelijk klanten online hun bestelling doen en zorg anders voor een centrale plek in de winkel voor de papieren bestelformulieren. Maak deze ook niet te uitgebreid.

Meer over deze en andere tips lees je op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). 

Bron: KNS

In het nieuwe nummer van Vlees+ (verschijnt 23 oktober) lees je alles over de feestdagen. Slager Walter Brouwer vertelt hoe hij zich voorbereid op de feestdagen, Jan Nederhoed gaat aan de slag met een gourmetschotel, Foodimpuls deelt maaltijdconcepten voor de slager en ook de rondvraag staat in het teken van de feestdagen. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

 

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
De finale van 2020

De finale van 2020

Er zijn al ongelofelijk veel columns geschreven over COVID-19 sinds begin maart van dit jaar. Alle scenario’s en do’s & don’ts zijn de revue al gepasseerd. Eigenlijk was mijn bedoeling om vanaf deze plek niet weer over corona te gaan schrijven.

“Van weekendhulp tot  mede-eigenaar slagerij’

“Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

Op zijn vijftiende begon Koen Jager (29) aan de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food. Dat ging niet vanzelf en zijn familie en vrienden zagen hem de handdoek al in de ring gooien. Maar Koen zette door, en met succes: hij rondde ook de twee vervolgopleidingen van SVO af en is nu mede-eigenaar van de slagerij waar hij...

Feestdagen

Feestdagen

Want als slager bent u natuurlijk al bezig met het assortiment van de komende maanden en alle planning die komt kijken bij de drukste tijd van het jaar. En dit jaar is alles – of in elk geval veel – bovendien anders dan anders.