KNS: Horecaslagers hebben het nog steeds moeilijk

10 augustus 2020
Foto: Unsplash

Onderzoeksbureau GfK bracht vorig week het nieuws naar buiten dat het goed gaat met de lokale versspecialist. Steeds meer consumenten weten de bakker en de slager te vinden. KNS bevestigd dat veel slagers meer klanten in de winkel zien, maar wil tegelijkertijd benadrukken dat dit niet het volledige verhaal is. Zo hebben horecaslagers het nog steed moeilijk. 

Uit het onderzoek van GfK kwam naar voren dat de omzet bij slagers met 36 procent is gestegen. KNS wijst erop dat dit geldt voor slagerijen die grotendeels afhankelijk zijn van consumentenaankopen. "Het lijkt erop dat er een herwaardering is voor het ambacht en dat mensen het kleinschalige waarderen van de speciaalzaak", schrijft de brancheorganisatie op de website. "Het is natuurlijk de vraag hoe de slagerijbezoeken zich gaan ontwikkelen als meer mensen weer op kantoor gaan werken."

KNS wijst erop dat er ook omzet is weggevallen bij slagers. Niet alleen de leveringen aan de horeca, maar ook catering,en grote feesten of partijen. "Voor horecaslagers, die volledig afhankelijk zijn van deze activiteiten, zijn deze corona-maanden financieel gezien een dieptepunt", aldus KNS.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?