KNS maakt data vakwedstrijden 2021 bekend

vakwedstrijden KNS_logo's

Jaarlijks organiseert Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) drie vakwedstrijden: Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy en Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. De brancheorganisatie voor slagers maakt de data van deze wedstrijden bekend op de website. 

KNS stimuleert leden om mee te doen aan een van deze wedstrijden. "Meedoen met de vakwedstrijden en zeker het winnen hiervan levert veel op, staat op de website te lezen. "Je weet niet alleen of je product perfect is maar het laten zien dat je meedoet aan een wedstrijd aan je klanten geeft ook meer bekendheid aan het vakmanschap."

Vakwedstrijden 2021

De data voor de keuringen van de wedstrijden zijn bekend. Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats. Slagers kunnen zich ook al inschrijven voor deze vakwedstrijd. Op 2 juni volgt de keuring voor de Spareribs Trophy en op 8 september de keuring voor Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

Dit jaar voert het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) voor het eerst de keuring volledig uit onder auspiciën van de KNS. Afgelopen jaren leverde het expertisecentrum ook al een keurmeester voor de keuring. Deze keurde de inzendingen samen met de winnaar van het jaar ervoor en een branche erkende meesterslager. Door de keuring dit jaar onder te brengen bij het ECS wil KNS bijdragen "aan de doelstelling van het ECS, namelijk het borgen van specifieke kennis en kunde van het slagersambacht."

Terugblik

De vakwedstrijden van 2020 zagen er anders uit dan gepland door corona. Vanwege de coronamaatregelen kon de keuring voor de Spareribs Thropy niet plaatsvinden en ging deze wedstrijd niet door. Voor de andere twee wedstrijden zag de prijsuitreiking er anders uit dan gepland.

KNS maakte in mei de winnaar van de Grote Grillworsttest bekend. Slagerij de Bruin uit Beusichem won deze prijs. En in oktober won Keurslager van Strien voor de derde keer de De Lekkerste Bal Gehakt.

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...