KNS maakt finalisten Grote Grillworsttest 2022 bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

Foto: Koos Groenewold

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022 zijn bekend. Woensdag 2 februari weten we welke slager Keurslager Braamskamp, de winnaar van 2021, opvolgt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Meer dan 80 slagers deden mee aan deze vakwedstrijd van KNS. De vakjury beoordeelde alle inzendingen en lette daarbij onder andere op smaak, geur, samenstelling en bewerking. Ze keurden zowel warm als koud.

Dit jaar bestaat de jury uit branche erkende meesterverkoopster Saskia Rikkerink, winnaar 2021 Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma (aspirant) en Tijmen Smits (aspirant).

Top 10

Zij stelden de volgende top 10 samen:

Woensdag 2 februari vindt de prijsuitreiking plaats. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit online. Samen met de finalisten wordt dan de winnaar bekend gemaakt van de Grote Grillworsttest 2022.

KNS-Vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die brancheorganisatie KNS jaarlijks organiseert voor haar leden. De andere twee, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt vinden later dit jaar plaats. De keuring van de Spareribs Trophy is op 9 maart, die van de Lekkerste Bal Gehakt op 8 september.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.