KNS organiseert vakwedstrijd het Perfecte Pekelvlees

Vlees+_Het Perfecte Pekelvlees

KNS geeft gehoor aan de oproep van culinair verslaggever Felix Wilbrink om een wedstrijd voor pekelvlees te organiseren. Slagers kunnen zich nu inschrijven voor de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees, die 11 oktober plaats vindt.

Het Perfecte Pekelvlees

Pekelvlees is een echt authentiek Nederlands product. Zoals de naam al aangeeft gaat het om vlees dat in pekel bewaard wordt. De naam komt uit de tijd van de VOC waar vlees in houten vaten in pekel werd bewaard. Op deze wijze bleef het vlees maanden goed. Voor de consumptie werd het vlees gekookt. Dit gezouten product uit de runderborst werd later ook populair bij de Joodse gemeenschap en dan vooral als onderdeel van het broodje 'half om' naast lever. Op de website van KNS staat in de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de basisreceptuur omschreven.

De jury

In tegenstelling tot de andere vakwedstrijden, zoals de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt, vindt bij deze vakwedstrijd maar één keuring plaats, en geen eerste keuring en finalronde. Op 11 oktober keurt de jury, die bestaat uit juryvoorzitter Felix Wilbrink, expert Paul van Trigt en meesterslager Dennis van Dun, de inzendingen. Zij letten daarbij op uitwendig aanzien en uitwendige kleur, aanzien snijvalk en inwendige kleur, geur en smaak. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Slavakto.

Op de website van KNS kunnen geïnteresseerde slagers zich inschrijven voor de strijd om Het Perfecte Pekelvlees. Hier zijn ook alle spelregels voor deze nieuwe vakwedstrijd te vinden.

Vakwedstrijden KNS

Het Perfecte Pekelvlees is de vierde vakwedstrijd die KNS organiseert. Eerder dit jaar vonden al de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy plaats. Slagers kunnen zich nog inschrijven voor de derde vakwedstrijd De lekkerste bal gehakt. De eerste keuring vindt plaats op 4 oktober. De beste tien gaan door naar de finalekeuring op 25 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 november tijdens de Slavakto.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vreugde en verdriet

Vreugde en verdriet

Elke dag met plezier naar je werk; ik denk weleens dat het slagersvak één van de mooiste beroepen ter wereld is. Maar ja, wie ben ik? Wij ‘vakidioten’ kijken door een soort roze bril naar ons beroep, wij vinden alles mooi aan ons vak. Of we nu moeten uitbenen, worst maken, toonbank vullen of klanten helpen; het maakt ons eigenlijk niet uit.

Coronacrisis leidt tot extra service

Coronacrisis leidt tot extra service

De consumentenbehoefte verandert razendsnel, als gevolg van het coronavirus. Slagers merken dat uiteraard ook en spelen hier massaal op in door bestel- en bezorgmogelijkheden te bieden.

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.