KNS: Verlengde lockdown is klap voor horecaslagers

14 januari 2021 Redactie Vlees Kyle Mackie via Unsplash
Foto: Unsplash

Premier Rutte maakte dinsdagavond 12 januari bekend dat de huidige lockdown met drie weken verlengd wordt. Dit betekent onder andere dat de horeca gesloten blijft. Een klap voor de horecaslagers, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website. Extra steunmaatregelen zijn volgens de brancheorganisatie noodzakelijk.

Vanwege de coronamaatregelen moest de horeca half oktober 2020 de deuren sluiten. De verlenging van de huidige lockdown betekent dat de horeca minimaal tot 9 februari gesloten blijft. Voor horecaslagers betekent dit dat een groot deel van de leveringen is weggevallen. KNS probeert deze groep slagers te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere met advies en een lobby bij de regering. Ook kunnen horecaslagers een kwijtschelding van de VOS-premie aanvragen.

Een uitbreiding van de steunmaatregelen is volgens KNS nodig om te voorkomen dat horecaslagers omvallen. "Naast een verruiming van de Tegemoetkoming Vaste Lasten, wordt door MKB-Nederland en VNO-NCW gepleit voor het verhogen van de NOW-steun", staat te lezen op de website. "De KNS deelt deze mening. Andere belangrijke punten voor MKB-Nederland en VNO-NCW in de gesprekken met het kabinet deze week zijn de ondersteuning van het eigen vermogen van ondernemers - dat steeds verder opdroogt - en de continuïteit die bij steeds meer bedrijven in gevaar is. ‘Steeds meer ondernemers zijn ook hun privé-vermogen aan het opeten, dat eigenlijk voor hun pensioen of andere doelen is bestemd’."

Bron: KNS

 

Altijd op de hoogte blijven?