KNS: Verlengde lockdown is klap voor horecaslagers

Slagerij Unsplash_uitsnede

Foto: Unsplash

Premier Rutte maakte dinsdagavond 12 januari bekend dat de huidige lockdown met drie weken verlengd wordt. Dit betekent onder andere dat de horeca gesloten blijft. Een klap voor de horecaslagers, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website. Extra steunmaatregelen zijn volgens de brancheorganisatie noodzakelijk.

Vanwege de coronamaatregelen moest de horeca half oktober 2020 de deuren sluiten. De verlenging van de huidige lockdown betekent dat de horeca minimaal tot 9 februari gesloten blijft. Voor horecaslagers betekent dit dat een groot deel van de leveringen is weggevallen. KNS probeert deze groep slagers te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere met advies en een lobby bij de regering. Ook kunnen horecaslagers een kwijtschelding van de VOS-premie aanvragen.

Een uitbreiding van de steunmaatregelen is volgens KNS nodig om te voorkomen dat horecaslagers omvallen. "Naast een verruiming van de Tegemoetkoming Vaste Lasten, wordt door MKB-Nederland en VNO-NCW gepleit voor het verhogen van de NOW-steun", staat te lezen op de website. "De KNS deelt deze mening. Andere belangrijke punten voor MKB-Nederland en VNO-NCW in de gesprekken met het kabinet deze week zijn de ondersteuning van het eigen vermogen van ondernemers - dat steeds verder opdroogt - en de continuïteit die bij steeds meer bedrijven in gevaar is. ‘Steeds meer ondernemers zijn ook hun privé-vermogen aan het opeten, dat eigenlijk voor hun pensioen of andere doelen is bestemd’."

Bron: KNS

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

De finale van 2020

De finale van 2020

Er zijn al ongelofelijk veel columns geschreven over COVID-19 sinds begin maart van dit jaar. Alle scenario’s en do’s & don’ts zijn de revue al gepasseerd. Eigenlijk was mijn bedoeling om vanaf deze plek niet weer over corona te gaan schrijven.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.