Kok in de Klas op scholen

11 april 2019

Het Voedseleducatie Platform heeft een nieuw landelijk event 'Kok in de Klas' ontwikkeld om kinderen van de basisschool kennis bij te brengen over gezond en duurzaam voedsel. Op maandag 8 april vond het event voor het eerst plaats. Meer dan 2.000 leerlingen deden mee. Negentig chef-koks uit heel Nederland gaven op totaal negentig scholen een les. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 gingen samen met de koks basissmaken verkennen, nieuwe smaken en producten ontdekken en zelf een gerechtje maken.

Ervaringsgericht leren is effectief
Het lesmateriaal van het Kok in de Klas event is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Smaaklessen is een effectief lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. Weten waar het eten vandaan komt, helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat voedingseducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten.

Organisatie Kok in de Klas event
Het Kok in de Klas event is één van de projecten, die door het Voedseleducatie Platform wordt uitgevoerd. Het Voedseleducatie Platform is een Publiek-Private Samenwerking, waarin overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken aan objectieve educatie over voeding bij kinderen. Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University & Research is verantwoordelijk voor de aansturing van het Voedseleducatie Platform. (Bron: KNS)

Altijd op de hoogte blijven?